zaterdag 11 februari 2012

Het was weer een pracht dag

Het was vandaag een prachtige dag, eerst schaatsen met de jeugd als verrassing was er een tocht georganiseerd de jongste deelnemers schaatsten zomaar 2 maal een rondje van 4 km en de oudere een tocht van 25 Km.
Ik was mijn fototoestel vergeten jammer , daarna waren we aan de erf weest een oude Gazelle Impala met 100 km op de teller en verdroogde banden.
De banden heb ik vervangen door Schwalbe city lite, Vredestein banden die in de aanbieding waren  uit verkocht.
Ze waren sportief bij Leo Smit twee wielers en kregen de banden tegen het zelfde tarief mee helemaal top.
de oogst 80 graden bij een 0 graden van het dak naar de boiler

de nieuwe banden

een oud type met een stalen frame
Deze Gazelle is nog in Dieren gemaakt met rvs velgen en een ouderwetse voorvork waar ze een volledig geautomatiseerde las machine voor hadden.
De fiets heeft een achternaaf met 7 versnellingen van torpedo en nog trommel remmen van 70 mm zoals in veel Vm voorkomen.
Na 10 jaar stil te hebben gestaan gaat deze fiets forensen tussen Twisk en  Hoorn dit type zal wel niet veel meer rijden denk ik.


heel veel ijspret op de achtergrond de pijp van het stoomgemaal Medemblik

De Grote Vliet achter Onderdijk

Nog meer schaats plezier
Na de klusje me zelf nog maar even de tijd gegeven om een tochtje van 25 Km te schaatsen het was heerlijk geen wind en zon.
Dan krijg je toch nog een natte rug in het open veld was onder nul een graad of drie er waren veel mensen op de schaats.
Vooral in Medemblik op elke hoek hadden mensen iets opgesteld waar gezetten kon worden en ik heb van koffie,chocomel en antivries (ook wel Berenburg genoemd) drinkende mensen waar genomen.
Om drie uur was ik vertrokken en om 16.45 was ik weer thuis het werd al steeds rustiger op het ijs, morgen weer een nieuwe poging om een tocht te schaatsen .
Het was al wel 15 jaar terug dat ik daar voor het laatst geschaatst had oorzaak gen ijs en werk.
In mijn vorige leven was ik storings monteur en repareerde ik cv ketels en ontdooide waterleidingen,Ik heb ook nog een hobby waar ik nog niet over geschreven heb.
Dat is zeilen  voor een paar honderd Euro heb ik een zeilbootje gekocht en zeil ik op de Vliet op en neer als er een mooie avond is.
Dit is heerlijk ontspannend geen geluid alleen dat van de wind en de vogels een aanrader dus, hier doe ik in het voorjaar wel verslag over.

Tot de volgende keer

1 opmerking:

  1. Ik las vandaag dat Marcel ook weer een ongeluk heeft gehad met Q551.
    Zonde,sterkte toe gewenst.


    Mvg Matthijs

    BeantwoordenVerwijderen