maandag 20 februari 2012

De weg schitterde weer

gras tijd ?

Gespot grijze Mango plus....wie is dit ?
Het was weer vroeg op van morgen 5.30 ging de wekker radio weer af vlug het bed uit en het honden volk uit laten.
Het had weer gevroren de auto was wit van het ijs , het gras knisperde op passen dus.
De weg glinsterde me te gemoed het pad wat ik afleg was niet gestrooid en bestaat uit lange rechte stukken.
Wat zo lekker was is dat het al vroeg licht werd en een mooie gloed van de op komende zon al zichtbaar was, ook was er al druk vlieg ver keer van ganzen en eenden waarneembaar.
Bij aankomst was Cees al aanwezig en het eerste wat hij zij Matthijs wat is er mis in Velomobiel land, Wim en Beekie, het stoppen van de Velomobielgarage en webwinkel en tot slot de brand bij de familie Geel.
Ja Cees er kan in 14 dagen veel gebeuren als je op vakantie bent en hij zou er op een later tijdstip op eigen wijze op reageren.
Van EwijcksluisOp de terug reis kwam ik na van Ewijcksluis een grijze Mango plus tegen de beste bestuurder stopte niet,wie zou dit zijn ?
Langs de Balgzandweg was het net alsof ze aan het grassen waren, ik denk dat ze het overtollige stro aan het verwijderen waren.
Dit om het rooien van het bol gewas makkelijker te maken.
Het stro zou de rooi machine kunnen doe verstoppen en moet in de winter aangebracht worden om de lichte zandgrond niet te laten verwaaien.
Ook komt de nieuwe aanplant alweer boven de grond de tulpen die niet zover van mijn huis staan hebben wel vorst schade de knoppen zien bruin.
Deze grond is niet origineel het zijn zogenaamde om gegronde bollen velden , de dieper gelegen grondlagen zijn omhoog gehaald.
Om een krappere teelt te krijgen normaal moet er een langere tijd tussen de volgende teelt zitten, ik weet van tulpen dat dit 7 jaar moet zijn.
Deze velden worden van dijken voorzien en dan onder water gezet zodat alle schadelijke zaken verdrinken.
Ook heeft een lichter grond de voordelen dat het lichter werkt met rooien en bewerken van het land.
Over enkele weken is het weer een kleuren zee van krokussen en tulpen en zijn er weer veel toeristen die gewapend met fototoestel de herinnering mee naar huis nemen.


Tot de volgende keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten