dinsdag 7 februari 2012

De VSK

De VSK is om het jaar in de jaarbeurs in Utrecht en dat mag je eigenlijk  niet missen als installatie man.
echte vernieuwingen zijn er niet zoveel er is wel duidelijk een trend in gezet naar de duurzaamheid.
Wat me ook opviel dat er op verschillende stands een totaal pakket van installatie delen die op elkaar zijn afgestemd zijn.
Fabrikanten nemen van andere fabrikanten onderdelen en toestellen en bouwen dan hun eigen componenten omheen volledig op elkaar afgestemd.
Vroeger kreeg een klant van merk A en B bij elkaar en daar was dan geen goede samen werking mogelijk en dan was een installatie in een woning niet goed te optimaliseren.
Ook zie je dat bij ketel fabrikanten geen universele onderdeel meer worden toegepast en volgens mij werkt dit koppel verkoop in de hand.
De ketel verkoop staat sterk onder druk en op deze manier hopen ze omzet te genereren.


Instort kanalen van Brink luchtverwarming
Voorheen werden altijd stalen instort kanalen gebruikt en die konden per streng in geregel worden en daarna per af of in blaas punt na geregeld worden.
Met de huidige kunststof systemen word er in de verdeelkast ingeregeld, dit heeft als voordeel als de consument de roosters schoon maakt de afstelling niet zoek raakt en niet uit balans raakt.
Ook is er minder overspraak en geluid per 1-4-2012 mag er niet meer dan 30 dB vrij komen.
De nieuwe telg van Remeha bestaat uit 3 hoofd componenten
Bij de huidige cv ketels is van belang dat er steeds minder onderdelen in zitten en over de gehele lijn uitwisselbaar zijn.
Dit om de kosten te drukken en het repareren gemakkelijk te maken door een module te vervangen zonder echt sleutel werk.
de onderdelen zullen echter wel duurder zijn denk ik, maar de reparatie tijd korter, in het verleden duurde het soms wel een halve dag om een toestel te renoveren.

De stand van Jaga altijd iets bijzonders ook de adverteerder op mijn fiets
De stand van Jaga is hoogwaardig op gebouwd met het door het bedrijf geproduceerd afval en ziet er prachtig uit.
De bomen zijn gemaakt van convectoren die niet aan de strenge normen om aan de consument geleverd te worden.
Alle aval materialen gaan retour naar de leverancier en worden hergebruikt daar door is de fabricage en het gebruik duurzaam
Een impressie van Secioa, lucht warmtepompen en afgifte systeem van Jaga

Nog een keer zonder woning
Als het goed gaat komt deze firma 15-2 langs om een voorstel te doen voor onze opleideings werkplaats later hier meer over.
De nieuwe Hr dakdoorvoer van Ubbink geheel vocht vrij en in alle kleuren leverbaar
Op verzoek van architecten een fraaie dakdoorvoer van Ubbink is in elke kleur te leveren inclusief pan die onder de juiste dak hellings hoek is te bestellen.
Ook heeft deze firma solar panels en diverse producten die in de bouw gebruikt worden.


Nefit nu ook in in de electrische panelen


Bij Nefit hebben ze ook andere vormen van energie voorheen alleen ketels en geiser, behoort tegenwoordig bij het Duitse Buderes en daar loopt de zonne energie beter dan in Nederland.
Daar word je als leverancier gezien en krijg je betaald net zo veel als je zelf zou betalen, dus als je veel levert dan is het kassa.
Een inbouw toilet van Geberit met bron afzuiging met kool filter
 Bij dit systeem worden de bak luchten voor 90 procent in de pot afgezogen en daardoor niet door de ruimte heen gezogen.
Een hele geur reductie gezuiverd door een kool filter de frisse lucht word achter het bediening paneel in geblazen.
Bij Ubel een open dicht klep waarbij de doorstroming dynamisch regelbaar is


Het in regelen moet steeds slimmer voorheen werd er alleen statisch ingeregeld tegen woordig gebeurt dit dynamisch met behulp van een delta p regeling.
Dit heeft het voordeel dat er een constante flow over de afnemers gaat on geacht de op voer hoogte van de pomp of systeem druk.
Ook is dit op afstand te regelen door middel van een bus systeem 0 t/m 10 volt DC.


De conclusie van vandaag is je voelt je net een kind in een snoepwinkel met al die techniek een dag is eigenlijk te kort om alles te zien.
Wel is het gelukt om de relaties af te gaan en nieuwe contacten te maken.Tot de volgende keer

1 opmerking:

  1. Altijd interessant om de laatste ontwikkelingen te zien. Kan me helemaal voorstellen dat je van zo'n dag geniet. Gaaf die modieuze dakdoorvoer cv ketel. Ook wel een zichtbare trend van de laatste jaren: dat elk onderdeel in het huis er strak uit kan (of moet?) zien.

    BeantwoordenVerwijderen