zaterdag 21 januari 2012

Noordelijke Velomobiel tocht

Zal het  morgen ook stralend weer zijn ?
Zo morgen is het zo ver we gaan de dijk over om kwart over 7 vertrek ik van huis en om 7.30 ontmoet ik Kees Schouten bij de gras drogerij van Wil Hartog.
Daar vandaan gaan we naar Wieringerwerf Naar George Krug die heeft aangeboden om mee te rijden .
Wil Hartog was een van de snelste mannen van Nederland, hij was ook bekend als de Witte Reus.
       


Wil Hartog in door de fans opgerichte museum
Naast de drogerij  langs de A7 afslag Medemblik  

Witte reus in Actie


tot de volgende keer
2 opmerkingen:

 1. Ik was altijd fan van Boet 'D'n Boet' van Dulmen. De Witte reus vond ik altijd wat te clean. Na jaren heb ik hem nog eens gezien bij de classicraces in Barneveld. Nog steeds niet mijn type.
  'Flying Jack' Middelburg was me iets te wild. Vlak voor zijn dood heb ik heb hem meegemaakt bij het bouwen van onze nieuwe bloemenkas. Bij zo iemand hou je wat afstand. Wat een karakter!
  Nog zo'n coryfee uit die tijd was Jan de Vries. Meester in de borrelglasklasse (50cc) die heb ik nog aan het werk gezien op de nieuw te openen A50 bij Apeldoorn met een soort velomobiel met een Kreidler er in. Ging dik over de 215 km/uur. Dat voor een brommer!
  Tja, andere tijden.......zucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Theo,
  Ik was in die tijd nog jong en luisterde naar de radio naar de TT. Wil Hartog Kan ik beter van na die tijd dat ik als cv monteur daar over de vloer kwam en als dorps genoot. De andere mannen daar kan ik alleen de namen van.

  Matthijs

  BeantwoordenVerwijderen