vrijdag 13 januari 2012

Nieuwe leidingmaterialen

Als praktijk opleidengs bedrijf moet je af en toe nieuwe leidingsysteem proberen, naast de traditionele materialen koper en staal en en Uponor ook een kunststof systeem die met fittingen en een perstang aan elkaar gekoppeld word.
Het systeem wat hier onder getoond word door middel van verwarmen plastisch en kan de fitting over de buis worden geschoven.
een tafel vol met API materialen
het verwarmings apparaat
Het leiding en het fitting deel moeten wel beide worden verhit, afkoelen en klaar is de verbinding die  zeer sterk is.
Het voordeel voor ons is dat de leverancier Bosta zeer goed mee werkt en denkt, en bij het verwerken van dit materiaal ook nog enige vakmanschap is vereist.
Ook moet er precies worden gewerkt volgens  de richtlijnen van de fabrikant deze omvatten :

-ontvetten
-aftekenen van de insteek diepte
- correcte verwarmings tijd
-de verwerkings tijd
-de maximale correctie 30 graden verdraaien
- de tijd van het in bedrijf op maximale druk

Dit is alleen al voor een verbinding, bij de montage moet er ook nog gekeken worden naar de beugel afstand en rekening met de rek en krimp door temperatuurs verschillen.
we hebben een werkstuk gemaakt vandaag dezelfde die de leerlingen ook gaan maken, dan weten we ook wat de leerlingen tegen aan lopen.
Dit is echter van groot belang om gericht hulp te bieden of wijze raad te geven en je kan ook geen dingen vragen die niet mogelijk zijn.Boven aanzicht werkstuk

Zij aanzicht werkstuk

raad plaatje 1

raad plaatje 2

Wie weet welk locatie dit is?

Kees met elleboog met stoom

Het is al een paar dagen terug dat kees zijn blog heeft bij gehouden en dit is de oorzaak, ik was even bij om wat te bezorgen.
Tot de volgende keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten