zondag 15 januari 2012

Koffie steunpunt en de zon schijnt weer

Het geeft toch weer een goed gevoel een uitslaande meter deze tijd van het jaar, bij het minste zonnetje komt de installatie in bedrijf.
Er ligt 6,75 vierkante meter collector op het dak gekoppeld aan een boiler van 400 liter, normaal is 1/3 klaar voor gebruik.
Het andere gedeelte 2/3 staat in de wacht voor verwarming van de zon en als dit niet gebeurt word het na verwarmd door de pelletkachel.


Nog even wat cijfers, ik ben nu vandag 1 maand blogger en heb al bijna 3300 keer bezocht en dat is meer als 100 maal op  1dag.
Ik denk mede dat het komt doordat ik ben toegevoed op de blogs van Wim ,Cees, Beekie, enz bedankt hie voor.Er komt alweer warmte van het dak af

Het is toch mooi dat de zon het water verwarmd

Daar komen de koffie drinkers


Tevreden koffie drinkers met elk hun verhaal en vragen
Hugo,Willem ,Jan en Kees


Vandaag zelf niet fietsen maar wel Quest en Strada drukte er kwam groep langs met 4 koffiedrinkers , erg gezellig kees had veel te vertellen over zijn zoon.
Die is als een Willie wortel bezig om de ontsnapte warmte van zij smidse te vangen en om te zetten in nog bruikbare warmte.
Ik werk mee op afstand met dit project en zal hier op een later tijdstip nog over schrijven, na een goede drie kwartier is de koffie op en de mannen stappen in hun fiets.
Mannen als het weer eens zo komt is koffiehuis Leegwater open.
Ook heb ik uitsluitsel geven over het raadplaatje, dit is in Spanbroek bij de kerk en het Pronkhuis de foto is genomen vanaf de achterzijde.

Tot de volgende keer

1 opmerking:

  1. Als je moe bent van het dragen en splitsen van brandhout, opslaan en vervolgens weer binnendragen naar huis, maar U wenst toch de uitstraling en de sfeer van een houtkachel, dan kan het het juiste moment zijn aangebroken om te kijken naar de voordelen van de hout pelletkachels in Limburg.houtpellets Limburg

    BeantwoordenVerwijderen