woensdag 14 maart 2012

Museum de Baan vervolg 2

Gister avond nog even een bezoek gebracht bij de familie Geel in Oostwoud om te kijken hoe het met het herstel ging met de werkplaats van Jan.
Nou ik kan vertellen dat Jan de vaart er goed in heeft het dak is dicht met hout en daar overheen stalen dakpanplaten.
Ook een gedeelte van de elektriciteit is alweer gemonteerd en de lamp kan alweer op, nog wat afwerking,isoleren en dan is het volgende aan de beurt.
Namelijk het inrichten van de werkplaats en het ontroesten van het aangetaste gereedschap, Jan is een vinding rijk man en heeft daar zijn methodes voor.
Een betonmolen met zand en wat olie samen met het gereedschap en draaien maar tot het glimt het is toch een rot gezicht al dat roestige ijzer.
Jan had zijn schuur afgetimmerd met plastic schroten en met een verbranding komt er dan zoutzuur vrij en daar reargeerd  ijzer heftig op.
aangetast gereedschap

het museum is net een pak huis

Jan bouwt al weer

dit project staat  stil maar is niet verloren

de Quest staat vooraan en komt af en toe weer van stal

de dakpanplaten liggen al op het dak
Op de vraag of Jan 6-4 aanwezig is kon hij nog niet vertellen hij wil het museum open hebben en dat is nu slecht begaanbaar omdat het nu opslagruimte is.
Ik antwoordde Jan je mag vast een dag vrij van de baas en Annie gaf direct haar goedkeuring,we wachten maar af of hij vrij neemt het is geen verplichting.
Ook was er bezoek geweest van over de dijk, Ben Wiggers is ook even poolshoogte komen nemen en gaf ook aan mee te gaan 6-4.
Jan succes met de verdere werkzaamheden.


Tot de volgende keer

4 opmerkingen:

 1. Hi Matthijs,
  Je publiceert zo nu en dan foto's die totaal onscherp zijn. Dat kijkt niet lekker en is ook niet nodig. Er zijn ook scherpe foto's bij, dus je kunt het wel.
  Doe je best :)
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Matthijs. Onze Pé liet weten dat hij er op Goede Vrijdag niet bij is. Groeten en tot gauw. Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Kees,

  Het zal toch geweldig zijn als jij er wel bent, we missen nu de koffie wel in Middenmeer.

  Groet matthijs

  BeantwoordenVerwijderen