vrijdag 2 maart 2012

Het voorjaar komt

Sinds een paar dagen is het weer mogelijk om de oude route naar en van Heerhugowaard weer te fietsen en dat bevalt goed De Trompert brug hoeft alleen bekleed te worden met een nieuw weg dek.
De brug is prachtig en de leuningen zijn van plastic bekerhout zoals Jan Geel dit noemt of van  hergebruikt kunststof  er is ook een aanmerking de oprit naar de brug is erg stijl .
Ook de natuur gaat erg hard zo ziet het nog zwart en zo is er een groen gloed van vers lente groen tulpen en krokussen schieten de grond uit.
dit geld ook voor de krokussen
De lage hoek vlak bij Opmeer is natuurgebied op zich en heb dit al eerder beschreven in een van mijn berichten , in het najaar is een verzamelplaats van weidevogels voor de trek naar het zuiden.
Zo nu is het ook een verzamelplaats van weidevogels voordat het broedtijd weer begint en de strijd begint voor het beste broed plekje.
Het was een mooi gezicht er lande een groep spreeuwen tussen de scholeksters en deze vlogen direct een rondje en lande weer op de zelfde plek.
Het is een mooi gezicht die opvliegende vogels met het geluid wat er geproduceert word en al die andere vogel geluiden.
een hele groep scholeksters

Scholeksters in vlucht
     

prille liefde
Even verder op waren twee vutten bezig met het liefdesspel wreed verstoord door een man in een Quest gewapend met een foto toestel .
Het stuk dat ik langs de vaart rij is ongeveer een Kilometer of 5 en op dat stuk zitten 3 vutten paren , nu nog zichtbaar het riet komt alweer boven de waterspiegel uit.
Binnen enkele weken is het water niet meer zichtbaar en je ziet het riet per dag omhoog komen.
Ja je kan het er maar druk mee hebben met al die veranderingen in de natuur , ik vind het een pracht.
 Tot de volgende keer

1 opmerking:

  1. Matthijs, vanmorgen bij mij een klein wereldje, vette mist en koud maar de vogels snappen er al een paar weken niets van........ze kwetteren er op los een mooi schouwspel

    BeantwoordenVerwijderen