zaterdag 8 juni 2013

Warmtepomp boiler in bedrijf gesteld

geen flair verbinding maar een aan gesoldeerde koppeling
Het is een lange weg die ik heb bewandeld van 2,5 jaar om diverse warmtepompen in de werk plaats te krijgen.
Eerst de leiding van Installatiewerk en de fabrikanten en leveranciers om mee te werken aan het project , het is uiteindelijk een kostbare zaak .
Dan volgt de installatie en neemt ook weer de nodige tijd in beslag , maar aankomende tijd hoop ik alle in bedrijf te krijgen .
Ook vond ik het belangrijk om diverse merken en soorten warmtepompen te kunnen tonen en de verschillen zichtbaar te maken.
Uit eindelijk zijn het er drie geworden aardwarmte, lucht en als laatste eentje met een soort paneel die op het dak of aan de wand gemonteerd kan worden.
de verschillen zijn groot zeker wet betreft de complexiteit van het aansluiten en kosten die er gemaakt moeten worden om een installatie werkend te krijgen.
Het systeem met aard warmte zal straks de installatie met de hoogste COP door het jaar heen als het goed is zal de bron constant in temperatuur zijn.
Terwijl de andere systemen hun bron uit de buiten lucht pakken en als die zakt kom je onder een COP van 2,5 en kom je weer uit bij een traditionele cv ketel.
Maar als je over een gemiddelde temperatuur van 10 graden uitgaat komt het helemaal goed , de komende tij gaan we alle gegevens verzamelen.
hard solderen

hard solderen met backing gas en om af te persen

vacuüm zuigen

een geijkte onderdruk meter

meester en leerling in overleg
Tot de volgende keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten