maandag 29 december 2014

OBT 2014 een tocht van extremen

De verassing Willem kwam ons uitzwaaien
Voordat ik aan mijn verhaal begin wil ik eerst de organisatie bedanken en daar viel niks op aan te merken goed verzorgd en een mooie lokatie .

Wij hebben het prima naar ons zin gehad en een paar uitdagende dagen , nogmaals bedankt voor de goede zorg en gezelligheid.

Koffie met wat lekkers
 De tocht bestaat uit drie uitdagingen de heen en terug reis en de tocht zelf het was elke keer spanend of het allemaal goed zou komen.
Om te beginnen  de heenreis begon met een aangename verassing Willem was bij de Mac om ons uit te zwaaien .
Willem kon niet mee vanwege een blessure maar heeft wel even de moeite genomen om ons af te duwen en dat was nodig.
Nog maar net op de dijk ging George op twee wielen  en vervolgens waaide de race kap zo over de weg heen en belande op de keien aan de andere kant.
Een wonder dat dit zonder schade is gebleven sommige stukken hoefde nauwelijks te trappen maar hadden handen en voeten nodig om ongeschonden aan de andere kant van de dijk te komen .
Zo zoetjes aan begonnen er vaste bestand delen in de regen te komen in de vorm van sneeuw.
Met een vol gesneeuwd vizier hebben  we de Flevo polder kunnen door kruisen .
Na Harderwijk begon de sneeuw op straat te kleuren maar de ruimers waren erg actief.
Dit is onze redding wel geweest anders zouden we niet in Nijmegen zijn aangekomen , net op het laatste stuk had Jan pech .
Hij was in een bus sluis gegleden en zijn stuur inrichting beschadigt met nog 4 Km te gaan in het donker en onbekend terrein .
Gelukkig was er plaats om te sleutelen en kon zijn fiets weer rij baar worden gemaakt onder tussen kon er een lekker biertje worden gedronken en de Chinees genuttigd .
Gezellig bij praten met een ieder het zijn elk jaar toch de zelfde en door het slechte weer konden onze Zuider buren niet komen erg jammer
Inpandig was er ook ruimte om te slapen maatje uit rollen slaapzak erop en slapen maar door het hout hakkers gilde is het niet echt van slapen gekomen
Maar dat hoort er allemaal bij en moet voor lief genomen worden met een paar bakken koffie gaat het leven weer een stuk beter .
s
Schuilen onder een viaduct


Alles wit zo ver je kan kijken


Klimmen en sneeuw

Arnold in gevecht met zijn Quest een afgelopen ketting


Heel vervelend bier drinken met zijn allen


Op de lange regel

Cees zit even proef in de DF

We voelden ons net kinderen in een snoep winkel


Dit blijft over van de sneeuw...... een alternatief programma
Op de dag dat de tocht werd gereden werd het goed duidelijk wat de sneeuw heeft aangericht , je kan het nog zo organiseren maar dit kan je niet naar je hand zetten .
Er werd een alternatieve genomen om bij het rust punt te komen en de groep raakte versplinterd , maar een ieder kwam blij om de koffie met een eigen verhaal .
Na afloop oliebollen en snert en na afloop naar de Griek heerlijk gegeten en slapen maar en de volgende ochtend op tij weer op.


Op de dijken waar gestrooid was

Prachtige ver gezichten


Een straat  vol bij de tussen stop


Hier voor zijn we naar Nijmegen gekomen

De Waal in de avond uurtjesCees heeft het naar zijn zin

Gezellig


Op de terug weg glibberen en glijden
Om 7 uur waren we al aan het aankleden en aan het pakken en ontbijten en om 9 uur zaten we in de fiets richting huis.
En dat viel niet mee het eerste stuk eerst harde randen en later papperige sneeuw op de fiets paden het was gewoon gevaarlijk en het haalde de vaart er flink uit .
Pas na Voorthuizen langs de 302 was de sneeuw helemaal verdwenen en kon het zorgeloze fietsen beginnen.
Onze George had on getrakteerd op een lunch erg lekker na al die inspanningen en na zon hap voel je ,je weer mens worden.
De polder door ging voorspoedig alleen op de dijk ging het mis ik was met Jan vooruit gereden en dit werd bestraft .
Eerst had jan een lekke band en dat ik bij mijn fiets kwam stond die van mij ook leeg weg voorsprong een andere er om heen en verder maar weer .
Ik ben samen met Jan doorgereden naar huis Cees , George en Arnold hebben nog even een afscheid diner genomen bij de Mac.
Lekker even lunchen


Jan heeft een platte...


Kom je terug bij je eigen fiets
En dan tot het Laatst Cees , George , Jan en Arnold bedankt het waren weer fantastische dagen en kijk al weer uit naar de Noordelijke veleomobiel tocht . Tot de volgende keer

3 opmerkingen:

 1. Hoi Matthijs, leuk jouw verslag te lezen. Wij zijn gisteren ook zonder problemen thuisgekomen. Was tot Utrecht hier en daar wel glibberen. Maar geen ongevallen of schade.

  Groet, Wilco.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De foto's geven een erg goed beeld van een tocht waarover je later bij je kleinkinderen kunt opscheppen.

  En ja hoor, zelfs ik sta verlekkerd in de snoepwinkel rond te kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een gezellig stel ongeregeld zijn Julie toch:-)
  Daarmee is goed oersoep drinken.
  Een 2e slapeloze nacht zouden wij niet overleven. Zo stoer zijn we ook weer niet. Had graag nog wat in jullie buurt blijven hangen. Noordelijke velol tocht moeten we dat nog maar eens overdoen. Hopelijk bewaren ze daar nog wat sneeuw voor ons. Zonder bier en sneeuw is het anders maar een koud kunstje. ....

  BeantwoordenVerwijderen