Hoe ga ik deze aan de man brengen.... de uitdaging van 2015 |
Van het een komt het ander en ben al een tijdje opzoek naar een nieuwe uitdaging en dit gaat het worden.
Een Duitse vinding en in Nederland in elkaar gezet een degelijke windturbine voor huis tuin en keuken gebruik .
De honger naar fossiele brandstoffen groeit nog steeds en dit is een van de mogelijke oplossingen om dit te verminderen .
Zoals het er naar uit ziet ga ik de verkoop van de kleine modellen voor mijn rekening nemen, deze gaan van een 1/2 tot 1 Kw voor huishoudelijk gebruik en voor kleine bedrijven.
De centrales waar we nu de meeste elektriciteit vandaan hebben een een rendement van pak hem beet 50% veroorzaakt door transport en andere verliezen.
Energie opwekken en gebruiken aan de bron heeft dus de toekomst zeker als deze ook in de nacht werkt .
Denk hier aan de elektrische autos die langzamerhand in opkomst zijn en een windje weer genoeg is voor vele Kilometers
De standaard molen is ongeveer 3,5 meter in doorsnede en een meter hoog , daarbij komt de mast nog bij die aangepast moet worden aan bebouwing en begroeiing.
Het kan nog even duren maar ik laat van me horen wat de vorderingen , specificaties en prijzen zijn .
Tot de volgende keer
Hoi,
BeantwoordenVerwijderenIk heb interesse.
Wim
Kunnen die ook op het dak?
BeantwoordenVerwijderenBeste allemaal ik heb er nog niet veel gegevens van ook niet van de montage middelen .
BeantwoordenVerwijderenOok heb je te maken met dynamische krachten en zou je de molen moeten zekeren aan het gebouw of met ballast.
Zo vlug ik alles in het zicht heb zal ik het delen met prijzen in mijn webshop .
Matthijs
hallo Matthijs, ken je de Liam de kleine windmolen? m vr gr Monique
BeantwoordenVerwijderener zijn heel veel mooie kleine molens al in omloop.
BeantwoordenVerwijderen! meter in doorsnee is volgens mij niet echt een “kleine’ molen die je zomaar even aan je huis schroeft.
Maar ik ben geintresseerd in wat jij kan bieden.
BTW ook nog steeds opzoek om mijn gasverbruik te verminderen. Nee de thermostaat nog lager zettten gaat niet lukken :-)
Zo Matthijs grootse plannen. Toch is dit de manier op te beginnen. Hoop echt dat het je gaat lukken. Ik jaag ook gewoon maar mijn dromen na.
BeantwoordenVerwijderenEr is veel te zeggen over windmolens. Bij jullie is er over het algemeen veel en harde wind. Bij ons op de Veluwe is de meeste fut er dan al uit. Dat moet je in overweging nemen voor het plaatsen van een molen.
De hoogte van de as is ook crusiaal. Bij jullie staat de inmiddels beroemde Ambtenaar. Ik dacht iets van 2x hoger dan 'normaal' en een vermogen gelijk aan 100 gewone molens.
In dat licht is een wiekenmolen van 1-3 meter diameter of zo'n Dariusmolen (vertikale as) zoals jij op het oog hebt maar een niemendalletje. Klinkt onaardig, maar wel een feit. Ik kan het niet mooier brengen. Een langjarige test in zeeland van kleine voor particulier geschikte molens is simpelweg gestrand op het feit dat ze stuk voor stuk de geest gaven. Ze konden de test van 10 jaar niet eens volbrengen......
Wat is nu 1 kW voor een vermogen? Ter vergelijking: slechts 4 zonnepanelen. Nog afgezien of er wind staat en met welke kracht. Nu levert een Darius meestal meer vermogen dan een horizontale as, maar je ziet ze niet voor niets zo weinig. Ze starten maar moeizaam op. Er is gewoon veel wind nodig om ze iets te laten doen. Anders staat hij verder gewoon stil. Echt iets voor een stormachtige plek dus, zoals aan de kust of een zeer hoog gebouw.
Die 1000 W zal hij bovendien zelden leveren. De deelmolen die wij hebben zit dacht ik gemiddeld op minder dan de helft van de draaitijd slechts op minder dan de helft van zijn maximaal vermogen. E.e.a. dus afhankelijk waar hij staat. Die van ons in Culemborg. Een soortgelijke molen in Burgervlotbrug bij jullie maakt gewoon meer draaiuren met hoger vermogen.
Dit jaar leverde hij ons in totaal 1000 kWh. De piek zat in de maanden jan t/m apr en december. In de zomer wordt hij zelfs stil gezet om niet te veel te verslijten. (hij draait wel maar produceert nauwelijks stroom, dat is de moeite niet)
1000 kWh/jaar is nog niks voor de energiebehoefte van een gezin, dat weet jij ook wel, maar we hebben ook nog zonnepanelen die veel meer en eenvoudiger (onderhoudsarm) energie opleveren. Alles bij elkaar opgeteld bleken we meer dan door de overheid opgelegde 80% van eigen energiebehoefte hadden opgewekt. Dat mag niet. Dan ben je een zakelijke producent.
Dus doe mij maar zonnepanelen. En ik zoek nog accu's voor opslag om al die groene energie die wij op moment opwekken even niet nodig heb.
Schijnt dat Tesla in Oklahoma een aparte fabriek laat bouwen voor zonnencel accu's......dezelfde als in hun auto. Slimme jongens!
Op Terschelling (of Texel) schijnt een project gestart te zijn die eigen opgewekte energie kan verdelen op een lokaal 'slim' netwerk. Dus aan de buurman en niet op de grote (internationale) markt. Dat heeft de toekomst. Niet alleen energie onafhankelijk, maar ook politiek onafhankelijk.
Kijk daar ben ik nu in geintresseerd.
Hopelijk snap je dat ik je initiatief niet wil afbranden, in tegendeel. Ik hoop je hiermee op een goed spoor te hebben gezet en op ideeen heb gebracht.
Ik zie je bij de OBT!
BrandweerQuest
Verbeter de wereld begin bij je zelf en het is een uitdaging .
BeantwoordenVerwijderenDe molens zijn van Duits ontwerp en worden in Nederland geproduceerd en degelijk .
Zelf heb ik er alle vertrouwen in om het product in de markt te zetten er zijn namelijk geen transport verliezen en de EPC norm word al kleiner.
Dit biedt extra mogelijkheden voor dit soort energie bronnen.
Groet Matthijs
Ik ben benieuwd over hoe dit gaat. Wind is een fraaie en noodzakelijke aanvulling op zon. En klein-particulier was het nog niet goed mogelijk. Dus nu .....
BeantwoordenVerwijderenGa vooral door Mathijs! Ik verwacht niet anders van jou. Iemand moet idd die stap nemen en de risico's aangaan. Zonder entrepreneurs als jij zou er nooit iets van de grond komen en blijven steken in vooroordelen of negatieve gedachten. Dat mag niet gebeuren. Juist in deze tijd maken vernieuwingen een kans.
BeantwoordenVerwijderenIk opper alleen wat eigen ervaringen en kennis op dit gebied.
In China was/is een project van mini windmolentjes (diameter 40 cm) die in grote massa goedkoop geproduceerd kan worden. Dus ook goedkoop en simpel vervangbaar bij een defect. Ze zijn koppelbaar tot rijen of 'matjes' die zelfs zo op het balkon van een flat gehangen kan worden.
Een ander project waar ik reikhalzend naar uit keek was een Darius molen die was dichtgemaakt. (zoals die prijswinnende molen op die Quest die op windenergie voortbewogen wordt. Project VU Amsterdam en o.a. velomobilist Guus van Schoot) Er zat een zelf op de wind richtende aerodynamische inlaat op die optimaal de windstroom optimaal begeleide, zodat de molen snel opstart en maximaal vermogen (tot 3500 W) kon leveren. Bijkomend voordeel was dat hij hierdoor stil was. Eenvoudig op de punt van elk huis te monteren van huizen in stedelijke omgeving. Daar was hij op ontworpen. Een mast was niet direct nodig. De afmetingen vielen ook heel erg mee. 2 meter hoog of zoiets.
Nooit meer wat van gehoord. Of het niet werkte? of mogelijk niet voldoende startkapitaal voor opzetten van een productielijn? Ik weet het niet. Erg jammer. Was veelbelovend.
In elk geval veel succes met je onderneming.