woensdag 12 maart 2014

Lekker het leeft weer onderweg

van morgen in de krant van middag realiteit 


Er komt weer kleur op het land
Gister middag kreeg ik een sms dat mij nieuwe rijbewijs klaar lag , dit werd een ommetje  naar Wognum waar het gemeentehuis van de gemeente Medemblik staat .
Van Morgen stond het artikel over fietsers in de krant en vammiddag was het raak , ik heb geen foto genomen maar het was niet best .
Er was een brandweer , politie , ambulance en toeschouwers aanwezig  en vond het niet nodig om te stoppen.
De fietser lag op de grond en is mogelijk geschept door een afslaand voertuig , het is wel oppassen met dit mooie weer.
Er zijn veel meer fietsers op pad en daardoor is het veel drukker op de fiets padden ook met E-bikkers die met een dikke 25 Km/u rond toeren.
Deze coureurs zijn niet altijd even behendig met hun voertuig en verschieten zich lam als je voorbij schiet en misschien is een spiegel een optie .
Wadway
Ook was er weer veel pril geluk onder waar onder deze vutten , niet te zien maar voor mij wel te horen was een dikke karper .
Een dikke goud kleurige rug met vin kwam boven de waterspiegel uit , door het warmere water in de ondiepe gedeeltes begint ook de paai tijd.
De laatste jaren zijn er veel slootkanten  afgegraven van 45 naar 30 graden en dan nog met een plas en dras gedeelte .
Als je  oog hebt voor al deze dingen is er onderweg eigenlijk altijd wat te zien zeker als je per voorkeur per Quest verplaatst .
Vutten geluk


Nog even op het web gezocht en gevonden.
Fietsers gewond bij ongeval Middenweg


(Foto: Amoureus Media / Rob Ribbelink)
1 / 1
zoom out
HEERHUGOWAARD - Op de Middenweg ter hoogte van de Vork in Heerhugowaard zijn woensdagmiddag twee fietsers gewond geraakt bij een ongeval. Ze werden aangereden door een auto.
Een automobilist kwam vanaf de Vork en wilde de Middenweg op toen er twee fietsers over het fietspad kwamen. De automobilist zag dit te laat, waardoor er een aanrijding volgde.

Een van de fietsers zat bekneld met zijn voet in de spaken. Deze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere fietser hield een paar kleine verwondingen aan de aanrijding over.Tot de volgende keer

1 opmerking:

  1. The weather here looks quite different right now. It looks like I will be riding with studded tires until the end of April. Nice to see your photos. Not so nice to read about a cyclist getting hit. Stay safe please.
    Greetings from snowy Canada
    Kevin

    BeantwoordenVerwijderen