vrijdag 6 december 2013

Wind, banden en kap

Wat een ruimte
Van morgen met de Quest naar Heerhugowaard en ik had mijn 0.1 ton hard nodig om op de weg te blijven.
Een stevige zijwind was hier van de oorzaak en stuwde de fiets op best angstig tussen het andere verkeer, maar met de glimmende kant boven op mijn werk aangekomen .
De ruitjes had ik dicht gezet en door de vingergaten en het losse deel kwam genoeg verse lucht naar binnen en het vizier besloeg niet .
Onderweg voelde ik een hobbel in een van de de voorwielen en dat bleek te kloppen na inspectie op het werk en de band vervangen door een nieuwe.
Ook hadden ze de weg uit voorzorg al in de pekel er was een strooi patroon op het wegdek te zien , maar een klein beetje hagel was de enige neerslag die ik heb gezien.
De weg terug heb ik met een snelheid van 35a 40 km gereden rustig tussen het drukke avond verkeer door.
Dan maar een rondje door de werkplaats
De werkplaats was helemaal leeg en wilde er toch een rondje rijden voordat ik met de heftruck het inventaris er weer zou herplaatsen.
Het mooiste van al die activiteiten is dat het weer klaar is het was gezellig , maar volgende week gaan we gewoon weer lekker aan de gang.
Hobel Quest

Van binnen een flinke beschadiging

Als ruiten dicht zijn  nog voldoende ventilatie

Tot de volgende keer

5 opmerkingen:

 1. Dag Matthijs, heb jij donderdag middag ook gefietst?? ik heb me op laten halen het was mi. niet verantwoord

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willem,

   Ik heb voor de veiligheid gekozen en de auto gepakt . met een kap ben je toch wind gevoeliger.
   Dit wist ik van de tijd dat ik met een Velombiel dak reed en nu ik de kap heb ga ik niet zonder de weg op.
   De ruitjes werken goed en zijn aan te bevelen , geen draaiende of bewegende delen .

   Verwijderen
 2. Zonder kap zou ik ook niet de weg op gegaan zijn, tot 90 km/uur op de zijkant heb ik gedaan maar dan zit je toch niet lekker...helemaal aan de bovenwindse kant met 1 arm overboord en hoofd buiten het gat net een mongol dat doe ik niet meer het was gewoon te gek. Er waren twee brandweervoertuigen van ons bezig met een gekantelde vrachtauto waar de ch. nog bevrijd moest worden en ik had geen trek om ook in het nieuws te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch heb ik nu wel problemen de boel condens vrij te houden hoor af en toe zie gewoon niet op tijd als er een voertuigen zonder verlichting van de zijkant komt dus voetgangers ook niet vooral als het object overstraald is door autokoplampen.
  De combinatie kou, vochtig EN donker vindt ik niet voldoende veilig wat ik er ook opsmeer en hoever de zijruitjes ook openstaan, Oakley lenzen zitten rondom met kleine gaatjes (ø3mm) ik heb een ruitje voorzien van deze gaatjes en het is 25% beter geworden maar nog niet optimaal hoor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Willem,

   Inderdaad ik heb er nog nirt over geschreven en mijn ervaringen zijn het zelfde minder zicht.
   Ik had ook last van aangeslagen mist aan de buiten kant van mijn vizier.
   Er zijn ook twee soorten Vm rijder ze rijden alllemaal met met plezier de ene naar een van het werk en de ander als vrijetijds besteding.
   Daar zit een heel groot verschil in zeker bij deze duistere dagen.

   Groet Matthijs

   Verwijderen