zaterdag 20 juli 2013

Even schrikken


 Zo net viel er een brief op de deurmat van de Boelaars en Lambert groep met de mededeling een verhoging van de premie van de ligfiets verzekering.
De afgelopen jaren heb ik zo rond de honderdtwintig Euro betaald , nu komt de premie neer op zon 422 Euro.
Dit is een dikke Euro per dag , mijn Quest heet een aanschaf waarde van 6500 Euro dit maal 6.5 procent is 422 Euro per jaar.
Ik fiets nu tien jaar schade vrij naar en van het werk en overige kilometers , de verzekering van mijn auto en motor zijn goed koper.
Ik overweeg de verzekering op te zeggen en zelf een potje te maken voor als ik brokken maak met zulke bedragen is het het risico waard.
En als er een tegen party is die je aanrijd kan je daar de schade op verhalen , brokken makers bedankt.

Tot de volgende keer

2 opmerkingen:

 1. Heb ik altijd al gezegd...premie op een eigen spaarrekening zetten.

  Elk jaar 400 euro en dan 4 jaar opsparen. Heb je 1600 euro.

  Daarmee schat je volgende in :

  - Als je voorzichtig kruispunten oversteekt, geen hoge snelheden rijdt waar je geen zicht hebt of andere mensen heel erg verreast en andere mensen niet aggressief van het fietspad rijdt is de kans op grote schades ( >1600 euro ) vrij laag

  - We zijn fietsers en worden beschermd door schades veroorzaakt door motorvoertuigen. Die moeten altijd schade vergoeden, in praktijk ongeacht schuld. Het ergste wat je kan overkomen is dat je door grove schuld een deel zelf moet betalen. De kans dat je >1600 euro nodig hebt is zeer laag.

  De kans op een eenzijdig ongeval zoals tegen een paaltje of van de weg af rijden zou normaliter zeer laag moeten zijn en de schade niet >1600 euro.

  Kleinere schades waarop de kans iets groter is zijn niet >1600 euro.

  Enige nadeel : de kans op een grotere schade als je nog niet 1600 euro hebt gespaard is zeer klein maar aanwezig. Dan moet je uit eigen middelen de schade vergoeden.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En mocht 1600 euro te laag zijn ingeschat, spar je gewoon nog 1-2 jaar door...

   Voordeel is dat na 5 jaar de premiebetaling stopt als je geen schade hebt gemaakt. Vanaf dat moment is je verzekering gratis, in tegenstelling tot jaarlijk aftikken voor een verzekeringsmaatschappij.

   En diefstal of total loss.....hoe hoog is die kans echt als je voorzichtig bent met je spullen ? Gewoon niet beknibbelen op een goed (motor)kettingslot en/of alarm. En nooit ergens niet op slot laten staan ivm joyriding.

   Verwijderen