De naaimachine recht voor de regels zetten |
Er zijn tegenwoordig zelf dekkende rassen die de bloem afsluiten waardoor deze wit blijft een ander methode is het stikken en het dekken .
Bij het stieken worden de bladderen bij elkaar gebonden met een elastiek zodat het een afsluitent geheel word .
Bij het dekken worden de bladderen gebroken en over de bloem heen gelegd allemaal met het zelfde resultaat.
Door het warme weer is er nog een explosie van groei en gingen de planten open staan en zou de bloemkool groen worden en onverkoopbaar.
Maar deze bloemkool naaimachine had ik nog nooit gezien en neemt heel veel hand werk uit handen met een kromme rug .
een praatje met de maan het is een zeldzame machine er zijn er maar 10 van in Nederland het geheel word hydrostatisch aangedreven en de voor een achteras zijn sturend .
De geleider 4 regels in een gang |
Het naai garen |
De aan elkaar gestikte bloemkool |
Rustig aan rijdend |
Het verschil is links en rechts is goed te zien |
Tot de volgende keer
Smaakt een groene bloemkool ook anders?
BeantwoordenVerwijderenDag Wim zeker weten doe ik het niet maar denk dat de smaak het zelfde zou zijn .Maar wat ik zeker weet is dat maar dat de aanblik ook een gedeelte van de smaak bepaald .
BeantwoordenVerwijderenHet zit tussen de oren en groene bloemkool staat niet in dat rijtje , afdekken dus .
matthijs
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderen