zondag 28 september 2014

Bloemkool naaimachine

De naaimachine recht voor de regels zetten
Als we een mooie witte bloemkool op ons bord scheppen weten de meest niet dat er in de meeste gevallen arbeid verricht moet worden om deze wit te houden .
Er zijn tegenwoordig zelf dekkende rassen die de bloem afsluiten waardoor deze wit blijft een ander methode is het stikken en het dekken .
Bij het stieken worden de bladderen bij elkaar gebonden met een elastiek zodat het een afsluitent geheel word .
Bij het dekken worden de bladderen gebroken en over de bloem heen gelegd allemaal met het zelfde resultaat.
Door het warme weer is er nog een explosie van groei en gingen de planten open staan en zou de bloemkool groen worden en onverkoopbaar.
Maar deze bloemkool naaimachine had ik nog nooit gezien en neemt heel veel hand werk uit handen met een kromme rug .
een praatje met de maan het is een zeldzame machine er zijn er maar 10 van in Nederland het geheel word hydrostatisch  aangedreven en de voor een achteras zijn sturend .
De geleider 4 regels in een gang

Het naai garen
De aan elkaar gestikte bloemkool



Rustig aan rijdend

Het verschil is links en rechts is goed te zien

Tot de volgende keer

3 opmerkingen:

  1. Smaakt een groene bloemkool ook anders?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Wim zeker weten doe ik het niet maar denk dat de smaak het zelfde zou zijn .Maar wat ik zeker weet is dat maar dat de aanblik ook een gedeelte van de smaak bepaald .
    Het zit tussen de oren en groene bloemkool staat niet in dat rijtje , afdekken dus .

    matthijs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen