zaterdag 29 juni 2013

Duitser wint met Hollands velglint

Eindelijk weer een een gezamenlijke activiteit na het verdwijnen van Kees van Hattem is het een stuk rustiger in het Noor-Hollandse Velombiel land.
We hadden Kees wel uitgenodigd om mee te gaan maar op de genoemde aanhaak punten is hij niet verschenen.
Rond de Klok van half negen kwam George koffie drinken en om even over negen uur starten we om naar Enkhuizen te rijden.
Bij de Mac aldaar stonden drie Questen met de volgende berijders Jan Geel , Cees Roozendaal en Ron Dekker.
Vlug naar de Mac om even een sanitaire stop te doen en vervolgens het schema om 10 uur de dijk op te rijden waar Jan Reus al stond te wachten.
Er stond een forse wind die we in de rug hadden en dat resulteerde in een flinke snelheid van 45 tot 50 Km per uur , de max was 64 onder het naviduct door.
Dat Kan harder maar uit eerdere ervaring weet ik dat er een rare wind kan staan daar beneden en de Quest uit balans kan brengen en het is toch de bedoeling om de glimmende kant boven te houden.
Road master Cees R had de route door Lelystad in de navigatie staan en deze was de moeite waard langs de Oostvaarders plassen .
Ook haalde we Nog een Quest xs in een man uit Heerhugowaard ( de naam ben ik even kwijt ) hij had pas 900 Km met zij nieuwe fiets bij elkaar getrapt en sloot zich bij onze groep aan.
Bij aankomst was het al weer een drukte van belang op het RWD trein toeschouwers  en mensen die hun fiets aan het wedstrijd klaar aan het maken waren .
Zo ook Daniel Fenn die in gevecht was met zijn achterwiel waar hij als de zoveelste klapband mee had gehad.
Oorzaak een beschadigde velg en geen nieuw velg lint , ik heb mijn reserve maar aan hem gegeven zodat hij nog kon starten en nog won ook met bijna 70 Km/u .
Er zijn echter ook nog andere winnaars die dan niet op het podium staan maar een persoonlijk record rijden.
Wim Schermer is ook zon man met 66 jaar 3 Km harder als vorig jaar met met een slordige 59 Km/u een top prestatie .
Ik zat hem nog te plaggen met zijn senioren klasse dan had hij nummer 1 geweest maar aan elk voordeel zit een nadeel.
Wim moet nu zijn vindingrijkheid gebruiken om bij de top te blijven en zijn Quest blijven aanpassen en de krachten efficiënter  gebruiken.
De terug reis werd om 15.45 gestart in omgekeerde volg orde alleen bij Lelystad hadden we een nog makkelijker route gevonden en hoefden we niet over woonerven te rijden en kwamen rechtstreeks uit in Batviastad.
Volgens Jan geel was het wel windkracht 5 , de golven op het Ijsselmeer begonnen te schuimen en het was 26 Km lang de wind op de kop .
Ook had Jan een nieuwe rout over het industrie trein en via de Zestedenweg naar Westwoud lekker in de luwte van de bebouwing .
Zwaagdijk , Hauwert en Oostwoud door om 18.15 weer veilig en voldaan thuis en een ieder bedankt voor de gezelligheid .


Bijna niet te zien er stond gewoon een laaagje water in

Daniel in gevecht met achterband


De finalisten


Tot de volgende keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten