donderdag 14 maart 2013

Quest op rust

Het uitzicht even over 6 uur
Ik kon er vanmorgen geen zin aan krijgen om in de Quest te klimmen er lag in Twisk een drie centimeter dik wit tapijt.
Dus met de auto naar Heerhugowaard en richting werk nam de dikte van het tapijt af en heb je toch weer spijt dat je niet fietst.
De Verschillen waren groot ik hoorde dat in Westwoud een kleine tien centimeter was gevallen , morgen staat de weker weer op Quest tijd.

Gister had ik nog geschreven over pellets voor de hout gestookte cv ketel de eerste twee en half jaar heb ik gestookt op Badger pellets.
Dit naar volle tevredenheid en om een of andere reden niet meer leverbaar dus werd me via www.leegwaterwalburg.nl German pellets aangeboden .
De pellets zijn op zich niet slecht maar de kwaliteit is wisselend er word in verschillende fabrieken gefabriceerd en dit kan dus de oorzaak zijn.
Toen ben ik op internet gaan zoeken en ben ik bij de site van ardent blijven hangen en heb weer een andere soort besteld Flora fire.
Gezien de prijs een goede pellet wel wat meer stof dan Badger maar minder aanslag in de verbrandingsruimte als de German pellets.
Nu komt er nog een ander merk aan bod Westerwalder pellets ook via Ardent Flora fire was niet snel leverbaar.
Het schijnt een hoogwaardige pellet te zijn vergelijkbaar met Badger , ik ga ook de week proef doen en kijk per minuut hoe de boel los weekt en de verbranding verloop.
Er zijn dus prijs verschillen wat ook nog een mogelijk heid is om de kosten te drukken is het kopen van pellets in de zomer de vraag is dan minder en mogelijk de prijs kleiner.
Dit kan alleen als je opslag ruimte hebt en dan is de verpakking ook belangrijk , mijn voorkeur gaat uit naar papier.
De beide plastik varianten hadden meer last van lekkage en dat geeft veel meer rommel in de garage en als je niet oplet in huis .
ook een voordeel van papieren zakken is dat je het oude papier er in kan stoppen en vervolgens laat inzamelen.
Met de plastik zakken kan je eigenlijk niets behalve weg gooien, maar iedereen moet zelf maar uitmaken waarmee hij stookt.
Het hangt misschien ook wel van in welke kachel welke pellet word verbrand.


Tot de volgende keer

2 opmerkingen:

 1. Hi Matthijs,
  Here in Canada and in the northern US. some people use feed corn instead of pellets. The cost is a lot less when you grow it or live close to someone who does. I have a friend who does this.
  Kevin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Kevin ,

   Ik heb er over gehoord dat er maïs verstookt word en weet niet of mijn kachel dat aankan .
   Steaks hoef ik alleen maar suiker of zout toe te voegen en heb ik een reuze popcorn machine.
   Bedankt voor je reactie.

   Groeten Matthijs

   Verwijderen