zondag 3 maart 2013

Een vreemde Quest door het dorp

Jac uit Andijk
 Het kriebelde van morgen toch mooi weer en toch maar een rondje om gewapend met foto toestel op de rechtop fiets.
Met een kleine 20 Km/u op de teller was de eerste stop bij Oostwoud langs de Broerdijk stond een bordje met wat tekst en een bank.
Maar even gestopt om te lezen water op stond , wat ik zelf miste in de tekst was waar de naam Broerdijk vandaan kwam , vroeger schijnt er een klooster gestaan te hebben.
Later heeft het gehucht ook de naam Broerdijk gekregen en is later opgegaan in Oostwoud en nu heet de straat heeft de naam nog.
een stukje verder spotte ik een blauwe quest een drie maal 20", met de bestuurder Jac uit Andijk het is altijd leuk om een onbekende quest rijder te ontmoeten.
Over van alles en nog wat bij gepraat en hem ook nog vermeld dat er 29-3 de Ronde van Texel weer was.
Afwachten wat dat weer wordt mijn weg vervolgd lang de A7 naar Copperhorn ook een gehucht, de grasdroger  Will hartog " De Witte Reus"heeft daar zijn bedrijf en museum van zijn  race verleden.

Een bord net beschrijving langs de Broerdijk

De molen langs de Broerdijk het organel stamt uit 1880

Prille liefde

Witte weide gangers
In de Horndersloot waren twee futen druk bezig met het liefdes spel het blijft toch altijd een mooi gezicht.
De bewegingen waren precies in het spiegelbeeld over een aantal weken zwemmen ze wel weer in de rondte met de jongen op hun rug.
Bij thuis komst zag het naast het huis wit van de zwanen we een stuk of 40 geschat voor de boer hoop ik dat ze vlug weg zijn , het vee zet geen bek meer in dat gras.
Ja en naast de A7 is ook nog een project van een aannemer/ontwikkelaar die daar een eet aangelegenheid mag neer zetten.
Het bovendeel van de molen komt uit Sijberkarspel een word verwerkt in het geheel , maar de tijd waarin we leven heeft het project voor mijn gevoel al drie jaar doen stil staan.

Dit schiet niet op
Tot de volgende keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten