zaterdag 22 september 2012

Praktijk op peil gehouden

De kaarten van Bikemotion zijn binnen met  dank aan Vredestein

Een Mal van gips voor een aluminium onderdeel
 Het was vandaag weer een echte praktijkdag een cv ketel uitwisselen, een Atag Van de muur en een Remeha tegen de muur.
Twee jaar teug had ik de Remeha al geregeld en van  de week hadden we bedacht om de klus te klaren voor dat het echt koud begint te worden.
Het is eigenlijk net zwemmen als je er in springt begin direct te bewegen om boven water te blijven, zo komt de routine ook weer boven drijven zoals we die in vooraf gaande jaren hebben opgebouwd.
De keuze is op een Quinta gevallen om dat dit een super degelijk toestel is, alle onderdelen zijn vanaf de voorkant te demonteren en weer op nieuw te monteren en dit komt sporadisch voor.
Ook heeft het toestel een hoog tap debiet en een voorraad vat gevuld met cv water dit geeft een korte wachtijd.
De Atag had ook een voorraad vat deze is gevuld met  tap water , deze waren oorzaak van veel ergernis de boilers konden gaan lekken.
Dit lekken werd veroorzaakt door een te hoog chloride gehalte in het water en tast de las van de boiler aan, de huidige generatie ketels heeft daar door een platen wisselaar.
Bijkomend voordeel is ook dat de toestellen ook compact gebouwd kunnen worden ook zitten er compsiet onderdelen in.

Een hete luchtmotor

De nieuwe ketel ook nog afstellen
 Het toestel word afgesteld met een rookgas analyse apparaat van Uero-index om een maximaal rendement en goede werking van het toestel te garanderen.
De waarde is 9.5 procent CO2 op hoog en op laag last volgens de voorschriften van de fabrikant geeft deze ketel dan op elke last de goede uitstoot.
Collega Mike in het wild

De nieuwe Remeha Quinta 28 C
 Ook was ik nog even bij jan Geel aan geweest en hem uitgenodigd om mee te gaan naar Bikemotion 2012 , Jan heeft ja gezegd.
Collega Cees heeft afbericht gedaan hij heeft het druk met  de voorbereidingen van LeL en wil onze  Wim dit keer verslaan.
Wim laat even weten of je ook past om mee te gaan zaterdag 13-10 volgens oud recept , dit geld ook voor Kees van Hattem
Het Mooie is als je bij Jan aangaat dat er altijd wel wat te kijk of  te vertellen is, de lucht motor is een replica van een verbrande versie.
Het Aluminium deel wat gegoten moet worden is voor een ontsteking deel voor een oude motor gevoed door een ontsteker van een elektrische aansteker.
De Atag Blauwe Engel SHR 35 C
Tot de volgende keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten