zaterdag 5 januari 2019

Met de Quest naar de dokter

Demontage van de achter brug
Tijdens de terug reis uit Roermond moest ik mij laten oppikken en dacht dat mijn lager van de achteras waren uit gelopen . Dit leek niet het geval tijdens de demontage van de achter brug deze was namelijk gescheurd . Wel waren de lagers verre van nieuw en was tijdens de loop gegons waarneembaar en zijn dus deels preventief vervangen . De achter brug is uitgericht , gelast , versterkt en de pad van de ophanging van de achter derailleur stond ook iets scheef.
In de tijd dat ik nu Velomobiel rij 14 jaar was het ook de eerste maal dat ik voor  onderhoud terug ben gegaan voor onderhoud .
Had ook zomaar een voorgevoel dat er meer zou kunnen zijn en dat klopte Theo was aan de voorkant begonnen en Allard merkte op he daar zit nog geen versteviging in deze voorframe . Bij nadere inspectie bleek daar ook een beginnende breuk te zitten en deze is ter plekke gelast en verstevigd .
 
Van voren af gezien

De boosdoener van het aanlopende achterwiel

Het uitrichten van de achter brug

de drie achterwiel lagers 

De gelaste en versterkte achter brug

Ook de voorkant krijgt een beurt
 Een van de Jagwire buitenremkabels was gesneuveld , deze kabels veren niet in tijdens het remmen , maar als de buiten mantel beschadigd raakt dan roest de stalen binnen kern door  en gaat het remmen een stuk minder . Allebei de remkabels zijn ook vervangen met betere doorvoeringen door snijdende constructie  van de Quest . Verder zij alle wielen gecontroleerd op spaak spanning  waar nodig gecorrigeerd net zo als de ketting . Een nieuwe ketting gemeten over 6 volledige schalmen meet 145 mm en die van mij 146 er kan nog een mm bij .
Ook in het voor frame

Gelukkig ko er door de trap gaten worden gelast 


Tot de volgende keer

7 opmerkingen:

 1. En maar weer vele fijne km's Matthijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En maar weer vele fijne km's Matthijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mathijs. Goed van je, zo’n totaal inspectie. Zul je wel merken nu met fietsen. Veel veilige km gewenst! Tot de 19e april. Hotel is al geboekt. We maken er een korte Texelvakantie van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, zo houd je de oudjes op de weg :-)
  Beste wensen Mathijs!

  BeantwoordenVerwijderen