zaterdag 29 december 2018

OBT 2018



Soms even een stop , de voorkeur is echter binnen
Een korte omschrijving van de afgelopen dagen een lach en een traan , een verwentocht ,en heel goed georganiseerd .
Arnold had de primeur , de eerste platte band
Dag 1

Daags na Kerst is het vaste prik OBT , dit jaar in Roermond georganiseerd door de Grensrijder Chris en zijn kompanen . De weker stond om 5:30 vlug de laatste spullen in de Quest en op naar de Mac in Hoorn een bak koffie en gaan met die banaan . De tocht werd ingezet naar Heeze waar we zouden overnachten zon 50 Km van het evenement verwijderd . Het was een dag afstand van 215 Km en dat was het doel per dag een gelijke afstand . Het was geen gemakkelijke toch ik had te kort Kilometers in de benen , dit werd versterkt door de kou . het was al wel vlug een graad of 7 kouder als in Noord-Holland . We arriveerde om Kwart voor 6 op het logeer adres  douchen en wat te eten zoeken , dit kon met de benenwagen .
Na het eten tijdens het na zitten werden we gebeld door Wilco , hij stelde ons op de hoogte Dat de bestuurder van Tante Lies Erwin een ernstig ongeluk heeft gehad . Het is altijd schrikken als een van de mede liggers een ongeluk heeft gehad . Wij wensen Erwin een voorspoedig herstel toe .
De gaplande route was snel door fietsen , tot een paar keer klunnen

Roermond in het zicht , nog 4 Km
Dag 2

De weker stond om half 7 , om 7 uur aan tafel en voor achten in de fiets was de planning en dat ging heel goed . Er moest nog een 50 Km  worden afgelegd met 3 graden onder nul en met een onwillig lichaam waren Cees en ik net op tijd voor de koffie en de vlaai . We hadden ons opgesplitst Arnold had de primeur de eerste lekke band , Cees en ik besloten door te fietsen . De mannen waren net op tijd voor vertrek . Het was een prachtige tocht met een lekker zonnetje een heerlijke lunch en snert en oliebollen toe . Volgens Chris was het geen Obt maar een soort verwen tocht voor iedereen  en genoot  daar zichtbaar van . Ook heeft hij mij verzekerd om de Ronde van  Texel bij te wonen en hoop dat dit zij doorgang gaat vinden . Zeker als je zo ziek bent is het heel knap om  nog targets neer te zetten , Chris het wordt vast een hele speciale editie in 2019 .
Tijdens de tocht begon mijn fiets onheil voorspellende geluiden te maken , het achter wiel liep aan tegen de wielkast. Bij aankomst bij het logeer adres  heb ik de band vervangen door een smaller type en het euvel bleek grotendeels opgelost .


Even de bewijsvoering dat we er echt waren

Verzamelen maar



Net gestart

Bijna zonnebrand nodig


voor zover het oog reikt Velomobielen


Vrolijk al die kleuren en zie het witte gras

De toertocht ging door autoluw gebeid , ca 150 Velomobielen  is een hele lengte

Wat een ruimte in het grens gebied




Onze Chris gespot

De grens

Even opsteken voor de lunch 

Het hele veld stond vol en de lunch was fantastisch verzorgd

Cees kwam binnen als achterrijder


Het deelnemers veld valt uit elkaar

zicht aan de voorkant

En alles wat er nog achter zat



Het verzamel en eindpunt van de tocht

De tocht

De belonning

De toespraak 

Het vertrek van het logeer adres
Dag 3

Om half 8 zaten we aan tafel en voor half negen in de fiets , rustig aan beginnen en genieten wat we nog niet gezien hadden . Het laatste deel van dag 1 hadden we in het donker afgelegd , tijden de rit kregen de laders meer spelling . De dunne band begon ook aan te lopen en heb in Sint Oedenrode de handdoek in de ring gegooid . Arnold , George en Cees zijn verder gegaan en ik heb me laten ophalen en ws even over twee uur thuis . Mannen deelnemers en in het speciaal de organisatie bedankt allemaal , ik heb er weer van genoten
De mannen gaan door
Tot de volgende keer

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjee die Erwin, het is toch wel vaak mis voor of na die tochten, Jan geel ook al!
    En ook nog wel precies de wat creatieve velonauten.
    Gezond 2019!

    BeantwoordenVerwijderen