zaterdag 12 maart 2016

Niet tegen dovemans oren

Zal de opkomst weer goed worden
Het is niet tegen dovemans oren geweest dat inschrijven weer mogelijk was de teller staat nu op 9 inclusief ik zelf . Er zijn nog wel enkele namen die ontbreken van trouwe deelnemers maar deze melden zich nog wel aan denk ik .
De windhager had een minder goede vebranding
Verder was ik wat minder tevreden over de verbranding van mijn pellet kachel er ontstond een kool laag onder in de brander .
Doordat de kool beven op de as zeef bleef liggen en een horizontaal op en neergaande beweging maakt  werden het steen harde knikkers .
De laatste week heb ik deze om de paar dagen verwijderd met de zuig ton dan komen de hete kolen niet in de plastic stofzuiger met alle gevolgen van dien .
Er was kool vorming op de as zeef

Ter bescherming van de stofzuiger
Dan heb je door de week te weinig tijd en word het een weekend klusje even de rookgas afvoer demonteren en reinigingen . En inderdaad er zat veel as op dit stuk en was het ook de mogelijke oorzaak .
Nu afwachten in de komende dagen of er geen nieuwe kool ontstaat ander moet de volgende actie worden uitgevoerd de totale reiniging van de rookgas afvoer .
In het 45 graden stuk zat een verstopping

De oogst in de kliko
Tot de volgende keer

3 opmerkingen:

 1. TUURLIJK ga ik weer mee, dus, net maar even netjes via Ligfiets.net aangemeld. En nu maar hopen dat de slechte verwachting op Buienradar voor de 25e nog totaal veranderd.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n rookgaskanaal moet je toch iets van twee keer per jaar laten reinigen? Gevaarlijk lijkt me: kans op brand en rookvergiftiging in huis. Wel duidelijk zo dat die pelletkachels ook flink wat fijnstof en roet de lucht in sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het systeem is dat de rookgassen door de uitlaat geblazen worden en beveiligd is met een luchtdruk schakelaar .
  De rookgassen komen nooit de kamer in dus in dat opzicht veilig . En het was gewoon as wat ik er uit heb gehaald .

  BeantwoordenVerwijderen