zondag 13 maart 2016

Even proef rijden met vracht

Even een stop
Vanmorgen om 9.00 melde Frans zich stukkie fietsen ? Prima stiekem had ik er op gehoopt en had de Nazca en aanhanger al buiten gezet met een last van 15 Kg pellets . Ander had ik me gemeld ik wilde weten hoe het reed met 20 Kg achter de fiets aan vracht en kar samen .
Het reed verrassend goed het extra gewicht was geen probleem en had geen invloed op het rij gedrag van de fiets .
Door het fietsen met een Quest ben je ook gewend aan een hoger terrein gewicht maar er is wel het een en het ander  veranderd .
Op het ogenblik ben in een weekend fietser geworden in plaats van een woonwerk fietser twee dagen in Almere en twee dagen in Zwanenburg .
In Almere werk ik voor ROC Flevoland en In Zwanenburg voor Bonarius Bedrijven daar geef ik jonge talenten een spoed cursus onderhoudsmonteur voor cv ketels .
Erg leuk werk met jonge mensen van de week was het nog in het nieuws de dag van de loodgieter er zijn er veel tekort .
Bij IWNH is dit ook merkbaar de bezetting van de opleidingswerkplaats is een stuk minder als een paar jaar terug .
Hoop binnen afzijnbare tijd weer een klus te hebben op fiets afstand want ik mis het Questen toch wel .
De nieuwe combinatie van boven af

De ruimte en het vertekende beeld van een panorama foto

Scholeksters weer terug van overwinteren

Niet zichtbaar op foto  , navigatie goed af te lezen


Even creatief

De Cultuurweg

Bijna thuis  uitzicht op Microsoft
Tot de volgende keer

7 opmerkingen:

 1. Leuk dat je zo op meerdere locaties aan het werk kunt overigens is het in de bedrijfswagen sector ook huilen met de pet op met de jonge aanwas.....wij weten niet waar dit naar toe moet het gaat zo langzaam naar de kl... in ons vak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met aanhanger fietsen is goed te doen. Kalm en gelijkmatig rijden. Vooral het optrekken kalm aan. Anders is de pijp snel leeg. Eenwieler scheeld enorm met tweewieler in weerstand. Kritsche banden keus kan ook verschil maken De kleine wielen hebben meestal kinderwagen banden. Niet de vlotste en ook niet erg betrouwbaar. Vaak lek. Ik heb voor mijn Radicalkar speciaal 20 inch wielen gespaakt met Schredda's. Dat rolt heerlijk. Stuiterd minder en voldoende bodemvrijheid.
  Ook vond ik het prettig met de Quest dat er wat gewicht in de fiets zat. Dat kan bij jou fiets totaal anders zijn. Bij de Quest zit de trekkogel niet bij de as v/h achterwiel Dat geeft reacties

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met aanhanger fietsen is goed te doen. Kalm en gelijkmatig rijden. Vooral het optrekken kalm aan. Anders is de pijp snel leeg. Eenwieler scheeld enorm met tweewieler in weerstand. Kritsche banden keus kan ook verschil maken De kleine wielen hebben meestal kinderwagen banden. Niet de vlotste en ook niet erg betrouwbaar. Vaak lek. Ik heb voor mijn Radicalkar speciaal 20 inch wielen gespaakt met Schredda's. Dat rolt heerlijk. Stuiterd minder en voldoende bodemvrijheid.
  Ook vond ik het prettig met de Quest dat er wat gewicht in de fiets zat. Dat kan bij jou fiets totaal anders zijn. Bij de Quest zit de trekkogel niet bij de as v/h achterwiel Dat geeft reacties

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben slechte ervaringen met een eenwielige aanhanger (Bob Yak) in combi met Nazca Fuego. Doordat het karretje steeds wankelt, raakte zelfs op een gegeven moment de as van het achterwiel van de fiets los. Wij weten dit aan het ontbreken van een driehoeksconstructie bij de achternaaf van de ligfiets. Dat in evenwicht houden, steeds moeten corrigeren na een slinger, vonden wij ook vermoeiend rijden. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat je bijna net zoveel kunt meenemen in banaantassen die juist stabiliteit toevoegden (ipv verminderden) en ook nog lekkere armleuningen toevoegen aan de ligfiets. Dus enigszins verbaasd over je positieve ervaring maar op de foto zien we de kar ook nog niet tot bovenaan gevuld (half leeg reed de Bob Yak ook prima).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Belle bedankt, daar kan ik me wat bij voorstellen, de achtervork wordt daardoor op torsie belast wat bij een afgeveerde achtervork nogal (negatieve) invloed kan hebben.
   Ik was al bij de Praxis aan het informeren namelijk...

   Verwijderen
 5. Hoi Belle dat klop ik had een zak brandstof in pellets deze weegt precies 15 KG en was niet hoger .

  BeantwoordenVerwijderen