zaterdag 26 september 2015

Mont Ventoux en het goede doel

In actie


Het was wee een week vol avontuur een motor tocht van net geen 3000 een hele rit om als vrijwilliger op de motor 330 helden de Mont Ventoux op te helpen .
Een intitiatief van Alpentocht .nl van uit de installatietechnische branche het evenement is groeiende vorig jaar nog een 140 deelnemers en nu 330 .
Ook het opgebrachte bedrag is gegroeid naar bijna 190.000 Euro een hele prestatie met de volgende doelen VUmc , Make a wish , ALS , NFVN, Gelderse vallei , 100 kaarsjes voor Juultje , Winter Kolder , Setting sail en Stop hersen tumoren .
Het eindpunt boven op de berg

Eenheid van teneu 

Klaar voor de start

Even de media bijwerken 

Het is genieten
 Met vier motor muizen Nick , Ron Luc en mij eigen persoon zij we dinsdag avond vertrokken om een hotel te pakken in Thorn . Dit om de tocht van de tweede dag in te korten en achteraf was het niet zo gek met bijna een hele dag regen .
Ik was nat tot in mijn laarzen aan de verkeerde kant van mijn pak , gelukkig was het de laatste paar uur droog en konden we opdrogen .
De tweede overnachting was in Motor Hotel La Mouche in de Vogezen een lekker biertje eten en voldaan de mand in .
De volgende onechte een ontbijt en weer verder in de regen en weer het zelfde aan het einde van de dag droog .
We hebben de tocht helemaal binnendoor gedaan en om 8.30 arriveerde op de camping Carpe Diem , het was nog een hele uitdaging om onze slaap en verblijfplaats te vinden .
Het jaar draait alweer en het was donker en je bent moe en de wegen op de camping waren stijl en er lag split.
Het risico is dat je na een tocht van 1250 Km in de laatste meters nog van je motor valt , eten slapen op naar de volgende dag.
De berg verkennen een plaats om foto's deelnemers tegeloven en zelf ook te genieten van het uit zicht .
Wat me op viel dat het er boven op de berg heel koud was een handicap voor de deelnemers die bezweten boven komen .
Zaterdag was het zover en werd er een beetje stil van zoveel deelnemers op een kluwen bij elkaar na de start viel het peloton al snel uit elkaar .
Ik heb constant op en neer gereden met helmcamera van de organisatie en mensen aangemoedigd  , de gene die voorop gaan krijgen wel de aandacht.
Dit is anders met de achterblijver die op karakter de uitdaging aan gaan en helemaal stuk aankomen die mensen te helpen voelt goed .
De avond stond in het teken van de gezamenlijke BBQ met personen hebben we 10 gas BBQs in de brand gehouden om de hongerige deelnemers de buik te vullen alles was schoon op.
Een compliment voor de Keurslager van Lintchoten uit  Rotterdam die de catering heeft verzorgd  .
De zondag hebben we genomen om nog een toer in de buurt te maken mooi weer en genieten met zijn vieren .
De dag er op weer naar La Mouche met mooi weer , een gedeelte van de ries verliep langs de Rhone .
Daar kwamen de belevenissen van een jaar terug ook weer naar boven van het fiets avontuur van vorig jaar een feest van herkenning .
De laatste dag naar huis moest er nog even 700 Km gereden worden in de stromende regen , Nick , Luc , Rond bedankt voor de gezellige dagen en organisatie bij leven en wel zijn kunnen jullie weer op me rekenen .

Gezellig zitten onbijten
Tot de volgende keer

2 opmerkingen:

 1. Respect mannen !!!!!!!
  Geen èèn uitgezonderd zonder vrijwilligers geen enkel evenement
  mooi verslag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Respect mannen !!!!!!!
  Geen èèn uitgezonderd zonder vrijwilligers geen enkel evenement
  mooi verslag

  BeantwoordenVerwijderen