woensdag 25 februari 2015

Zelf weer aan de studie

Vandaag aan de andere kant van de tafel
Soms moet de meester zelf weer in de boeken en dat is altijd leuk , Nefit is druk bezigde warmtepomp in de markt aan het zetten.
Het lijkt wel een voorbode van wat er gaat gebeuren elke grotere fabrikant is er mee bezig en hebben een systeem in combinatie met een cv ketel .
De gas winning in Groningen gaat niet goed meer en als ome Poeting een slechte dag heeft kan hij ook de kraan dicht laten zetten.
Het aanbod van warmte pompen zal de komende jaren  groter worden en als je dan je eigen energie opwekt en kan opslaan ben je spek koper .
De gasprijs was in 2000 nog 20 cent en nu 64 cent en ik verwacht rond 2020 een ronde Euro , we gebruiken minder maar de belastingen gaan stijgen .
Patrick Stuut geeft instructie
Als docent is het ook bijzonder leuk om cursus te gaan bij een ander je doet altijd weer nieuwe ideeën op en krijgt soms een andere kijk .
Samenwerking en delen van kennis is van belang voor de branche en het is echt een meerwaarde momenteel is het twee richting verkeer.
De fabrikanten hebben ook veel belangstelling voor mijn project Hydraulisch in regelen en komen regelmatig langs en willen er gebruik van maken .
Eenvoudig maar met uitgebreide instelling mogelijkheden
Tot de volgende keer

1 opmerking:

  1. In het technisch weekblad heeft vorige week een artikel gestaan waarin vermeld werd dat er op dit moment 20 compressoren van 23 Megawatt per stuk staan om het aardgas het gasnet in te pompen. Door de afnemende druk van het aardgasveld moet dit aantal de komende 8 jaren verdubbeld worden. Ook staan er nu 6 compressoren van 39 megawatt voor de opslag van een buffervoorraad. Totaal is er over 8 jaar 1130 megawatt nodig. En misschien nog meer als ze stikstof in de gasbel willen pompen om hem stabiel te houden. Dan is er een complete elektriciteitscentrale nodig om de aardgaswinning op gang te houden.

    BeantwoordenVerwijderen