woensdag 11 juni 2014

Jezus Nikes

 Voor mijn fietstocht naar de Middelandse Zee had ik nog een stel nieuwe fiets /loopschoenen nodig en de keuze is gevallen op een stel sandalen .
Als ik van uit mijn werkplaats kijk is Vittorio mijn achterbuurman , ze bouwen hand gemaakte fiets die je over de hele wereld tegen komt .
Ook maken ze tandems en pakken de frames niet uit het rek deze worden op maat gemaakt en op kleur gebracht.
voor deze frames gebruiken ze staal met een treksterkte van 1200 N/mm2 nu is staal zwaarder als aluminium 400 N/mm2 , maar heb je drie maal zoveel nodig voor de zelfde sterkte.
Uit eindelijk weegt een stalen frame lichter en is sterker en overal ter wereld te repareren .
Ook de onderdelen die op de fiets gemonteerd worden naar eigen keuze gemoteerd en zo is iedere fiets uniek.
Ook verkopen ze alles wat met fietsen te maken heeft en was de keuze voor de sandalen snel gemaakt , lekker fris met de tenen in de wind.

Voor verder info http://www.vittorio.nl/
                           Gister ben ik ook nog aan het verstellen geweest aan mijn Quest en heb de trapas nog een stukje naar voren geplaatst.
Het voelde weer bijna zoals de Quest 412 en het gevoel is vandaag gebleven weer een heerlijke woonwerk rit.
Tijdens de proefrit raakte ik in Oostwoud en de woonplaats van jan Geel , Jan heeft altijd verhalen en heeft altijd wel weer wat nieuws.
Ik had mijn foto toestel niet mee , maar hij had een driewieler gekregen van voor de oorlog met antiplof banden .
Het is zeker een bezoek waard Museum de Baan tegen over de kerk in Oostwoud , elk museum stuk heeft zijn eigen verhaal .
Ook is Cv 2014 nog gepasseerd en jan gaf te kennen om iets vroeger van start te gaan namelijk een uur eerder vertrekken 9.00 ipv 10.00.
Als dit problemen geeft dan hoor ik dat nog wel , jan zijn argument was in een groep is de snelheid minder hoog.

Tot de volgende keer

4 opmerkingen:

 1. Bij LOL rijden we ook al met 3 man met deze sandalen. Ik heb er wel aan de voorkant een stukje af moeten halen, want anders raak ik de voor- en bovenkant van de XS :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Wim ,

  Bij mij past het perfect , het schijnt in de winter ook goed te gaan.
  Je voeten zweten niet en blijven droog sokken aan en gaan .

  MVG Matthijs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne sandalen Matthijs ik heb ze tot op de draad versleten (zool gescheurd na twee jaar) ik heb van nature geen zweetpoten maar in het midden van mijn voorvoeten (tussen voetbal en achter de rij tenen) kwam na een paar uur (of dag) toch een soort witte weke huid. Hier heb ik met sokken geen last van het komt omdat je blote huid in contact is met niet absorberend kunststof en dat ademt dus niet meer. Ik rij nu met het "huismerk" van Rose Versand en ik hoop dat deze wat langer meegaan. In de winter zijn ze mij te koud hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rij er al 4 jaar mee, zomer en winter. geen problemen met fietsen en.... geen zweetvoeten. hierdoor hou je in de winter, warmere voeten en in de zomer is dit koeler... perfect veel plezier.. Groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen