zondag 23 maart 2014

Al doende leer ik

Bijschrift toevoegen
Sinds een jaar of twee ben ik al weer een her opstapper  en rij ik met veel plezier rond op Mijn Honda Sevenfifty .
Over het gebruik van geen helm of wel een helm zo als de discussie in het ligfiets wereldje is er niet, het is een eis om de weg op te mogen.
De eerste keuze was een Intergraal helm van HJC een prettige helm met ingebouwde zonnebril aangekocht bij Snoek motoren in Heerhugowaard de Honda specialist  van Honda in de omtrek.
De ervaring leerde dat ik het hinderlijk vond om tijdens tochten elke keer de helm af moest tijdens overleg of tanken.
Ook bij lage snelheden had ik meer behoefte aan frisse lucht en heb ik een tweede helm aangeschaft een systeem helm .
Gisteren was de eerste rit naar Dronten en deze helm was stiller als de eerste en ik heb de extra decibellen niet gemist.
De bediening rijdende voort is goed te doen van open of dicht of anders om.
Wat me wel opviel is het maat verschil en was blij dat ik in de winkel ben wezen passen , als ik van de eerste was uit gegaan had ik een te ruime gehad.
In de maand mei gaan we weer lekker een week naar de Alpen met de motor om Voor Alpentocht.nl als vrijwilliger aan de slag te gaan.
Hond Sevenfifty
intergraal en systeemhelm

De maat verschillen

Ook het Gewicht 

1 opmerking:

  1. In NL is er inderdaad geen discussie over het gebruik van een helm maar in de VS wel bijvoorbeeld. Daar rijden genoeg mensen zonder helm en in sommige staten is het gebruik van een helm alleen de eerste 2 jaar oid verplicht en daarna optioneel. Eigenlijk raar maarja.

    Ik zou niet graag zonder helm op een motorfiets stappen, je krijgt toch 200kg op je als je omgaat itt een fiets van 20kg.

    Ben zelf bezig om mijn A te halen momenteel en heb een intergraalhelm maar zo'n systeemhelm lijkt me eigenlijk handiger.

    BeantwoordenVerwijderen