woensdag 4 maart 2015

Jubileumestafette NVHPV en de Ronde van Texel

Langs de dijk op Texel
Deze Ronde van Texel word bijzonder omdat hij deel gaat uitmaken van het Jubileum van het NVHPV

Dertig jaar geleden is de vereniging opgericht en dat kan niet zomaar passeren in stilte. De vereniging bestaat uit losse leden en leden die zich hebben verenigd in 20 toerclubs. Om bij te dragen aan meer cohesie binnen de vereniging tussen de solisten en de toerclubs en de toerclubs onderling is bij mij het plan ontstaan om een estafette te ontwerpen waaraan alle clubs en eventuele losse rijders kunnen deelnemen.
Het plan is om een stokje, trofee, bokaal c.q. plastiek (hoe noem je zo’n ding) van het huidige logo door Nederland te laten reizen in 2015. De periode dat de trofee door het land reist, is tussen Paastreffen en Herfsttreffen. Elke overdracht wordt geregistreerd met een foto die op Ligfiets.net wordt gepubliceerd en/of vergezeld door een persbericht naar de lokale media wordt gezonden.
Op dit moment hebben al 14 personen/clubs aangegeven om een startpunt te organiseren en een route uit te zetten richting de volgende persoon, club of ligfietsdealer. Er is nog geen dekking voor Noord Holland, Flevo- en Friesland. Na het Paastreffen is er een tocht op zondag 19-4 door de Bollenstreek, halverwege zal de bokaal overgedragen worden aan de fietsers uit Gouda. Zij brengen ‘m verder door het land. Er is een eerste opzet van de route gemaakt, daaraan kan je deelnemen. Ook kan je opgeven om een route te maken en als startpunt van een etappe te fungeren. Geef je op en rijd mee bij jou in de streek!
 
Bron ligfietsnet
 
Tot de volgende keer

1 opmerking: