zaterdag 11 oktober 2014

Bij de timmerman piept de deur

Nieuwe en oude anode


nieuwe en oude schoon gemaakt
 De Quest logeert in Heerhugowaard dit weekend en morgen gaan de collega Quest rijders naar de Zaanse Schans en ik zal daar dus niet bij zijn .
Door alle activiteiten word dat donderdag dat ik weer naar huis fiets , wel is het deze tijd weer eens te kijken hoe kom ik de winter door.
Bij de timmerman piept de deur is het gezegde en bij de cv-monteur brand de kachel niet als je het anders stelt .
Als dat het geval is , is dat niet best voor de romantiek en meestal komt een stroring op een niet gelegen tijdstip.
De eerste klus was de controle van de anode van de boiler de kleine en oude zit er van nieuw af aan is en is nu tot 70% versleten .
ook is dit een starre de nieuwe is van een buigzame uitvoering , deze is bij een kleine hoogte nog in een boiler te monteren .
Ik heb besloten om de oud weer opnieuw te gebruiken en de nieuwe op te bergen onder het moto bete mee verlegen dan om verlegen .
De anode zit in de boiler om deze te beschermen tegen door roesten deze is gemaakt van plaatstaal die met verglaasd .
De anode staat lager in de spanningsreeks dan de boiler en de materialen waarmee de boiler is aangesloten en zal dus als eerste sneuvelen.
Ik kan er vanuit gaan dat het allemaal goed zit omdat de anode op 5 jaar gebruik op 70% zit , des te harder een anode gaat dan zijnde beschadigingen groter .

Digitale inspectie van rook kanaal
Het tweede gedeelte was de inspectie het rookgas afvoer hier is een liggend gedeelte aanwezig en moet eenmaal in een jaar even geleegd worden.
Als dit niet gedaan word zal de luchtdruk wachter de ontbranding van de brander niet vrij geven en koud huis en water zal het gevolg zijn .
Door deze actie hoop ik dat de levensduur van de boiler lang is en de kachel niet in storing valt uit de onderste foto's kunnen jullie een idee krijgen van de brand uren , starts en gebruik.

De aansluiting van de kachelBrand uren totaal
Als je het totale draai uren deelt op het pellet gebruik kom je uit op 1,74 Kg per brand uur.
Ook het aantal starts kan je delen op het aantal uren en kom je uit op 1,62 brand uur per start het zijn wel hele getallen na pak hem beet 5 jaar.
Het is wel zo dat het een way off live moet zijn als je met dit soort verwarming gaat stoken en enige handigheid is vereist .
totaal gebruik

totaal aantal starts
Tot de volgende keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten