maandag 12 mei 2014

Jaga


Veel animo voor de presentatie
Vandaag was de dag van Jaga Bert kriekels kwam een presentatie geven over hun laag water temperatuur afgifte systemen en de filosofie van het bedrijf .
Er was veel animo voor deze presentatie veel leerlingen hebben met hun dag geschoven om er bij te kunnen zijn .
De filosofie van het product begint al in de fabriek zo economisch en zo min mogelijk milieu belastend werken met de productie.
Alle rest materialen gaan naar de leverancier en gaan terug de kookpot in en worden weer versmolten tot nieuw te gebruiken materiaal .
Ook de poeder coating word tot de laatste gebruikt van alle restjes kleuren word grijs gemaakt en de connectoren worden er mee gespoten.
Dat heeft meerdere doelen het product zie ter niet alleen fraaier uit ,maar is ook minder scherp en stoot geen productie oliën uit.
ook worden zo min mogelijk materiaal aan moeder aarde ontrokken grondstoffen en fossiele brandstoffen ook bij de gebruiker.
Het is toch eigenlijk wel gek dat je een vlam van 800 graden in een cv toestel maakt en uiteindelijk aan een gemiddelde stook temperatuur van 50 graden genoeg hebt.
Ook zij diverse oplossingen en mogelijkheden besproken om te verwarmen, koelen en ventileren met deze inventieve en fraaie producten.
Volgend jaar gaat de epc voor nieuwe woningen naar 0,4 toe en kunnen de producten van Jaga helpen om deze score te halen er zit namelijk ook Kiwa keur op .
Kortom de leerlingen hebben van alles mee gekregen en niet alleen de product info , maar creatief denken in oplossingen.
Ja en wat heb ik er zelf aan er stond nog een naakte Quest in de werkplaats en deze gaat weer voorzien worden van reclame van dit bedrijf , afwachten maar hoe het ontwerp gaat worden,de Q 412 was een bijzonder verschijning de afgelopen 4 jaar.


 
Bert Verteld
Tot de volgende keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten