zaterdag 30 maart 2019

Voorlopig voor de laatste keer met de Quest over de Afsluitdijk

Piet en Arnold komen aan
Cees had dit jaar de primeur de eerste tocht van het jaar in Noord-Holland, de ronde van Texel is op goede vrijdag 19 april aanstaande . De reden van deze tocht is dat de Afsluitdijk voor drie jaar dicht gaat voor fietsers en voetgangers. Om de veiligheid hebben wij vandaag de tocht verreden morgen gaan er van twee kanten enkele honderden fietsers van start . Dit is geen optie om daar met een groep Velomobielen tussen door te rijden veiligheid voor alles.
Arnold zorgt voor een blog moment een vaste rem en een losse achter vering

De vleugelmoer vervangen voor een verlengmoer


De eerste meters op het eiland de Vikingen 


Koffie met Wieringerkoek
Piet en Arnold waren precies op de afgesproken tijd op de kruising nabij de Grasdrogerij waar direct een blog moment was een vast zittende rem hevel van de Quest van Arnold . Met wat vertraging op naar Wieringerwerf waar George aanhaakt, bij de aankomst bij Cees zijn de eerste al gearriveerd .
De ontvangst is goed een paar koppen koffie en Koeken die op het voormalige eiland zijn gebakken , familie Roozendaal bedankt voor het hartelijke ontvangst.  ook had Cees last van zwart rijders er waren meer deelnemers dan mensen ie zich hadden aangemeld geen nood des te meer zielen des te meer vreugde.
De eerste Velomobielen zijn geland

Het schoolplein was ook parkeerplek


Iedereen maakt foto's 

Het vertrekpunt

Binnendoor over Stro naar Den Oever

Na vertrek mooi binnendoor naar Den oever een stuk buitendijks en vervolgens langs de haven de Afsluitdijk op. Dat is dan 32 Km recht vooruit op zich niet veel aan het weer was geweldig en op stap met mensen met de zelfde passie zijn de ingrediënten voor een gelaagde dag . Een korte stop bij het monument waar we direct genoeg aandacht kregen met 23 Velomobielen . Ook werd er getoeterd en duim omhoog door de mensen in de passerende auto's naar de kleurige stoet . Op het einde van de dijk moesten we al naar de IJsselmeer kant van de dijk de ander was al afgesloten . Na het keren in Friesland hebben we opgestoken in het Wadden Centrum waar iedereen kon nemen wat hij wilde .
Het zit daar mooi uitzicht over het IJsselmeer en een expositie over de Afsluitdijk

Biuten om langs de Wadden op een geveegd fietspad

De haven van DenOever

De sluizen aan onze kant32 Km recht vooruit 


Beperkt zicht op het Wad door zee mist

even een stop bij het monument

Van de andere kant bekeken 


Andere pompt liever bij dan vervangen van de band

De camping op de dijk


Bijna aan de overkant

Wel aan de andere kant het normale fietspad is al dicht

Zie de afsluiting aan de Friese zijde


Dan maar over de A7 

Het Wadden Centrum waar we koffie hebben gedronkenEven wachten op de rest

ook de scholeksters genieten nog van de rust op de dijk


File op de dijk 
 Aan het einde van de dijk nabij Den Oever viel het ons op dat er een lange file stond waar wij vlot voorbij reden. De pret was van korte duur een dichte slagboom bij de brug die door het mooie weer niet sloot, het verkeer moest over een brug , en wij hadden een spontaan een groepsactiviteit alle fietsen moesten over de vangrail getild worden . En vervolgens over een pad en de wel gesloten brug naar de A7, zo zie je maar eerst als geintje en later als werkelijkheid . Na de dijk langs de A7 samen met Arnold richting Twisk .

Later blijkt waarom een dag mooi weer … een defecte brug

Dat werd klunnen

Iedereen over de vangrail getild

Over de A7 met de Velomobiel
Tot de volgende keer

6 opmerkingen:

 1. De anti lek vloeistof heeft uiteindelijk toch zijn werk gedaan, de band is nog steeds hard

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was weer een mooi dagje zo. Prima weer, prima fietsmaten maar helaas een dijk die voor drie jaar dicht gaat. Voordeel: straks ook een tocht mogelijk aan de Waddenzee kant

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen