zondag 12 november 2017

Slecht weer houd ons niet binnen

George in zijn nieuwe DF en op de achtergrond Arnold

Het begint bijna een ritueel te worden elke zondag een stuk fietsen vandaag om 10.30 appel in huize Leegwater . George was op tijd Arnold wat later eerst koffie en koek en het verhaal van Arnold hij was betrokken bij een ongeval . Door het slechte weer was er een dame op een fiets die zichzelf het zicht belemmerde door te schuilen achter een paraplu . Arnold merkte de vrouw al op en minderde vaart , ging aan de kant fietsen en ging stil taan in de kant . Op een gegeven moment moest de vrouw toch passeren en schrok van de Velomobiel en viel en was woest , volgens haar reed Arnold hard , en werd ontkracht door een mannelijke passant . De vrouw zij jullie zijn mannen en spannen samen , zo zie je maar een ongeluk zit in kleine details .
Hagel
Na de koffie ging Arnold weer naar huis en George en ik begonnen aan ons tocht eerst richting  Bergen over Opmeer , Heerhugowaard , Langedijk en Sint Pancras . In bergen even een kop koffie waar het hard hagelde terwijl wij binnen zaten .  De terug weg ging over Schoorl langs het Noord-Hollands kanaal en later over en langs de omringdijk en kon weer 85 Km op de teller meer aflezen .
Ondanks het slechte weer is het toch een genot om overdekt in de Quest te fietsen  , maar foto's maken is lastig met al die regen .
Bospad in Schoorl


Was vandaag slecht plaatjes schieten

Een silhouet  

Kolhorn op de route van de West-Friese rringdijk  

Dan mist er een stukje


De zon vecht zich door het wolken dek 
Tot de volgende keer

4 opmerkingen:

  1. Daarom heb ik ook standaard een actioncam meedraaien als ik in de velomobiel rijd, iedereen claimt na incidenten al snel dat je te hard of onverantwoordelijk reed en alleen maar vanwege de zeer nadrukkelijke stroomlijn vorm van de fiets die de suggestie wekt dat ie altijd extreem snel rijdt.

    Als je op de camera wijst zijn claims ook bijna altijd snel weer ingetrokken :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. George hield het toch ook wel warm met zijn afgesloten bodem dunkt me.

    BeantwoordenVerwijderen