zaterdag 20 mei 2017

Retourtje Dronten

De dag afstand 150 Km
Door de drukte die we allemaal hebben fietsen we eigenlijk te kort een tocht in groepsverband en Arnold voelde dat er meer aan de hand was met zijn Quest dan een rem die niet goed werkte.
En dat klopte het manchet boven het veerpoot wat lek en het naar binnen gekomen water had zijn verwoestende werk gedaan . En bij Velomobiel zijn de onderdelen op voorraad en is de reparatie in een maal afgehandeld .
In de beginjaren wachten we altijd onder aan de dijk , deze plaats is nu omgeruild bij de Mac waar gestart word met een bak koffie en wat lekkers even na half negen  zijn we er allemaal en vertrekken om ruim negen uur naar het ligfiets Mekka Dronten . Met p/m 35 Km op de tellel pratend en kijkend de dijk over , aan de andere kant altijd even een plas pauze en wat eten/ drinken . Daarna had Cees voor mij een nieuwe route door Lelystad die wel gemakkelijk was .
Bij aankomst werd de fiets van Arnold vrij snel onder handen genomen door de mannen van Velomobiel en kon alles goed beken en vergeleken worden . De Q-velo had een verhoogde kap waardoor Cees ook zijn benen kwijt en er normaal in kon proef fietsen .
In Dronten was al zichtbaar dat er veel werking in de lucht zat en tijdens de terug reis waren er driegende lucht te zien en  zijn nagenoeg droog overgekomen als Cabrio rijder . Wel konden we zien dat er flink water was gevallen aan het weg dek en de plassen . Het risico op lekke banden is dan altijd groter bij nat weg dek en het resultaat twee maal een platte band .
Op het laatste stuk van de dijk richting Enkhuizen moet er met de mond dicht gereden worden anders was er gratis muggen vlees altijd minder plezierig .
Mannen bedankt voor de gezellige dag 

We waren jan Kwijt ...... F Lek

Gezellig vis eten

Nog 26 Km dijk te gaan

Al we maar droog overkomen

Enkhuizen in het zicht


In Bovenkarspel was het een drukte van belang

Vaste stop plaats na de dijk

De aankomst bij Velomobiel

Voor Velonauten is dit een snoep winkel

Quest met uitbouw voor lange mensen

Cees rijdt proef in zijn toekomstige fiets

Jan en Arnold kijken toe


Kijk en vergelijk


Het binnenwerk van de demper van Arnold zijn fiets


Dreigende luchten

een geheel open stal voor vlees koeien


Onze Stokkel rijdt ook in zijn Carbrio

F-lek

Vakkundige reparatie


Buitenom Lelystad weer in het zicht

Tot de volgende keer

2 opmerkingen:

  1. En geen Ride-On gekocht in Dronten met al die F-leks? Ik rijd al duizenden kilometers zonder F-lek met antilek vloeistof en latex binnenbanden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie zijn overduidelijk langs Lelystad heen gereden, langs het rangeerterrein :-))

    Konden jullie met de Questen de draai wel maken over die fietsersbrug na het golfterrein ? Om die reden heb ik mijn route juist verlegd :-)

    BeantwoordenVerwijderen