zondag 26 juni 2016

Bootje kijken


Frans nabij de vuurtoren

Weer eens wat anders bootjes kijken , Frans heeft vele hobby's waaronder catamaran zeilen en had de wens om eens naar de Ronde van Texel te gaan .
Daar kwamen onze gezamenlijke hobby naar voren ligfietsen en besloten samen te gaan op de open ligfiets met aanhanger bepakt met tent en proviand .
Nabij Middenmeer aan de Ulkeweg is een zweef  vliegveld waar we eerst even een stop gedaan hebben hoe het vliegen werkt , het is toch fascinerend hoe zon vliegtuuig zonde motor en geluid in de lucht blijft . 
Ons moto is altijd mooi voor weinig en dat is weer gelukt een eenvoudige camping dict bij paal 17 waar de start plaats vond .
Er waren een dikke 300 catamarans de grootste race ter wereld en 7 windsurfers en het weer was prachtig .
Voor de deelnemers was het een regelrechte ramp bijna geen wind en het deelnemers veld kwam maar moeizaam opgang en de surfers startte van de kant na een signaal .In de achtertuin begint de vakantie

Terug naar de startplaats
Ook voor de inwendige mens word gezorgt


Simpel maar smakelijk

Stoelen geleend

Zover het oog rijkt .... catamarans 300 plus

Heel veel toeschouwers

De wedstrijdleiding

De start is geweestEr was te weinig wind


Het noordelijkste puntje van Texel

Net door de bocht

Onze achtervolg ronde
Onze tocht geeft ook aan waar de race is gestopt uiteindelijk mochten er maar 10 deelnemers door er was een totale winstilte Bij boei C1 was het voor de meeste over en uit .
De windsurfers mochten bij de Cocksdorp de plank al uit het water trekken , jammer je kan geen wind bestellen als je deze nodig hebt .
Voor de rest hebben wij een paar prima dagen gehad en Frans krijgt het ligfietsen steeds beter onder de knie , Frans bedankt voor de gezelligheid
De te volgen track voor de deelnemers

Frans in het wild

De rit naar huisTot de volgende keer

2 opmerkingen:

  1. Het eerste vliegtuig op zelf opgevangen zonne-energie is inmiddels ook om de wereld geweest en er zijn al 3x zoveel elektrische vaartuigen als auto's!
    Oh nee, dat laatste is helemaal niet niet zo best want iedereen rijdt gewoon door op fossiel...

    BeantwoordenVerwijderen