zondag 24 januari 2016

Noordelijke Velomobieltocht 2016

Vanmorgen verzamelen , Arnold heeft nog ruimte in zijn agenda


Vanmorgen stond de wekker om 700 uur maar was al ver voor deze tijd wakker na het nieuws ben ik opgestaan een broodje en koffie .
daarna het stalen paard voor de wagen gezet en op naar tante Toos van der valk het verzamelpunt in Wieringerwerf Jan en Arnold waren er al en Cees , George en Willem volgde al snel om vervolgend in colonne Slochteren  te rijden .
Na een pak hem beet 2 uur sturen waren we op de plek van bestemming , Questen en een DF afladen en op naar de koffie .
De gezelligheid zat er direct goed in ons kent ons ook al komen we elkaar niet elke dag tegen het voelt als een familie .
Al deze mensen hebben dezelfde passie gewoon fietsen en gezellig doen en niet zeuren op de statie foto en rijden maar .
Net aangekomen , Cees wilde het niet missen

Een bonte verzameling

 Fraelemaborg


Eerst even wat drinken na de autorit 


Deze doen het zonder aardgas

Een gezellige aanblik

De Noord-Holland ploeg

De organisatie van de NVT was een last minute actie van Marjon ze vond niet dat Groningen zonder deze tocht kon in 2016 , bedankt hier voor en hebben je beloond met de komst van een zestal Noord-Hollanders . Volgens Ligfietsnet waren er 23 aanmeldingen en heb ze niet nageteld maar het gevoel zegt dat het wel klopt .Even poseren


De dames van de vaste kern

De restanten van de winter ellende 

De koffie/chocolademelk is doorgelopen
Jammer dat het zicht zo slecht was

Anne Heidinga 

Ymte tweemal lek 


MarjonZo door het landschap en dan weer een dorp
De tocht was afwisselend door landbouw , natuurgebieden en dorpjes met af en toe nog gladde stukken . ben zelf een maal dwars gegaan en hoorde ook nog dat er een aanrijding tussen een paar fietsen is geweest . Ook een brug (vlot brug ) was erg glad vel moesten de fiets uit om  deze weer vlot te trekken .


Bedankt fam. Heidinga Gastvrijheid met grootte G

Voorjaar bloeiende Velomobielen

Ontspannen bij pratenJa de plaatjes spreken voor zich maar een korte samenvatting is goed georganiseerd , gezellig en gastvrij en een mooi route .
Ook al was het weer niet mooi als je met zijn allen fietst zit je voor je plezier in je Quest ook zonder racekap . Tot 2017 zou ik zeggen maar wil ook even reclame maken 25-3 is er ook weer de ronde van Texel op goede vrijdag .

Zelf ook maar eens op de foto
Tot de volgende keer


3 opmerkingen:

  1. Een geslaagd en goed georganiseerd treffen. Zoals Marjon al aangaf, delen van deze route hadden niet een dag eerder gereden kunnen worden, tja het is toch het Noorden hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Matthijs, het was vast weer een gezellig rondje. Misschien volgend jaar weer voor mij. Nu hebben wij vandaag de westelijke velomobieltocht gereden.

    Groeten, Wilco

    BeantwoordenVerwijderen