maandag 19 januari 2015

De Noordelijke velomobiel Tocht

donkere wolken boven het Drentseland
We hebben er lang naar uitgekeken de Noordelijke Velomobiel Tocht en nu zit ik thuis al weer te bloggen , het waren weer een paar fantastische dagen met de mannen .
Jammer dat onze George met griep in bede lag en nu het verhaal moet lezen en ons via Facebook moet volgen, beterschap gewenst .
Na het verzamelen en Koffie met Wieringer bij Cees en Anita zat de stemming er al goed in , Cees een ik wilde al wedden hoeveel lekke banden Jan Geel zou krijgen een foute opmerking , Cees reed ook nooit lek achter en Wim head er in geen drie jaar geen gehad .
Het is te raden 800 meter vanaf dit vertrek punt was ik aan de beurt en de Black Panther stond plat een vouwband van 60 mm.
Deze is niet makkelijk om te leggen en voor een thuis brenger had ik de originele Durano mee met een paar honderd Kilometers acht zich.
Binnen twintig Kilometer had ik drie lekken heel vervelend , later was Cees nog aan de beurt en 600 meter voor de eindbestemming Wim .

In de achterhoede was een lekke band
Zo zie je maar drijf niet de spot met een ander je loopt het op  , Wim had er tijdens de tocht nog eentje .
De tocht liep langs afwisselende gebieden veen bos en weilanden het was jammer dat het weer niet zo mee werkte .
Dit gaat ten koste van mooie plaatjes , waar je wel achterkomt in de fiets wat is Nederland toch eigenlijk mooi .
We zouden eigenlijk nog meer de tijd moeten nemen om ons land op of in de fiets te ontdekken , het voordeel was wel dat er bij dit soort weer de paden ruim zijn.
Veel afwisseling bossen weilanden en Veengronden

Koffie op ongeveer de helft van de Rit
Tijdens een tocht met pak hem beet 25 fietsen is het tempo niet zo hoog en dan is een pauze zeer welkom even doorwarmen en genieten van een bak koffie met wat lekkers .
ook even bijpraten met de andere deelnemers , Noord-Holland was weer goed vertegenwoordigt met zes deelnemers Wilco was onderlangs naar Assen afgereisd .
Wij waren over de Afsluitdijk gegaan en dit was voor hem niet echt logisch dus hij had de heen en de terug reis alleen volbracht .
Wilco was de zelfde avond naar Zaandam terug gegaan middernacht was hij thuis , wij hebben bewust gekozen om overdag te rijden .
Vorig jaar hebben wij dit ook gedaan maar op onbekend trein is de kans op schades groter en de weersvoorspellingen waren niet best .
Het is echter allemaal mee gevallen we hebben veel zon gehad, op de heenweg de wind inde rug en op de terug weg tegen , zeg maar een NoordHollands briesje .
David Hembrow bedankt voor de organisatie

Nog even nazitten en praten na de tocht

Aan de pizza de tweede avond
De eerste avond zijn we bij de Chinees balans en hebben er heerlijk gegeten en lekker gezetten , de tweede avond hebben we de pizza besteld.
Het was een half uur lopen en weer terug en het regende en was de makkelijkste oplossing en eten op het B&B adres .
Het was daar keurig verzorgt met een goed ontbijt en vriendelijke mensen en heb er heerlijk geslapen echt een aanrader.http://benb-krabben.vakantieverblijf-nederland.nl/website/2900
Wat ook goed geregeld was dat onze Questen binnen konden staan een eerste vereiste bij een zoek tocht naar een onderkomen .
Een blokkade op de route

Dan zit er maar een ding op .. uitstappen


Met een lange rit op tijd even stoppen

De mist trekt op

Goede morgen Aldeboarn

Land helmaal dor door de muizen

Even de inwendige mens versterken en doorwarmen
We zij drie dagen weg geweest en het voelde als een soort een mini vakantie Cees , Wim ,Arnold en Jan bedankt voor de gezellige dagen .
Het volgende meer daagse uitje is CV 2015 in Venray , maar eerst op 3 april ( Goede vrijdag ) is de ronde van Texel een toertocht van pak hem beet van 140 Km
David bedankt voor de organisatie en gastvrijheid 

De oorzaak van twee lekkenTot de volgende keer

3 opmerkingen:

  1. Hoi Matthijs, Ondanks dat ik maar twee dagen weg ben geweest, heb ik ook een prima tour gehad. De Noord-Oost polder in het donker vond ik nog het meest vervelend. Verder gewoon over die dijken, dat was prima. Overal vrijliggend efietspaden. Bedankt voor de gezelligheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas was je er niet bij George, het was een gezellige ploeg en over elf maanden mogen we weer naar onze Noordelijke Vrienden.

    BeantwoordenVerwijderen