zaterdag 29 november 2014

Het vijftal rukt uit naar Velomobiel Mekka

Goedemorgen Westfriesland
Van morgen stapte ik in mijn Quest even over kart over achten de thermometer stond op 2 graden boven nul en het waaide rond 5 Beaufort .
De rit ging naar Dronten de overige mannen hadden allemaal wat onderdelen nodig voor hun voertuig , zelf was ik voor gezelschap mee .
Om half tien hadden we afgesproken bij het Amerikaanse restaurant in Enkhuizen , heerlijk warm een bak koffie ene wat lekkers erbij.
We hadden allemaal last van de kou en het nodigt niet uit om on het dak van de Quest vandaan te komen en een tijdje te wachten.
Ik had een uur voor de reis naar Enkhuizen uitgetrokken maar met drie kwartier was ik al op de plaats van bestemming.
De reis naar het Velomobiel Mekka verliep voorspoedig ondanks de stevige ooster wind waren we net iets over twaalven op de Vliet 6.
Een prima timing de mannen hadden net pauze en we kregen een vers gezet kop koffie heerlijk wat warms.
Jan had weer last van een F-lek die in een keer helemaal leeg stond , ook de zelfde kant als met de vorige rit naar Wieringerwerf .
Wat ons ook op viel was dat er in de hele polder al was gestrooid tegen gladheid er lag ijs op de collectoren van een boerderij maar gladheid kon nog geen sprake zijn.
ook melde Jan dat hij mee gaat naar de Noordelijke Velomobieltocht we hebben dus weer een vijftal de komende tijd gezellig op naar de OBT in Nijmegen.
Op de terug weg weer even naar de M enen wederom koffie met wat lekkers en op naar huis ,Arnold zwaaide af bij Zwaagdijk , Jan bij Oostwoud  en Cees en George in Opperdoes .
Ik heb er weer van genoten en zette de Quest voldaan in de schuur , vlug in een warm bad en droge  schone kleren aan .

Bij praten en verzamelen in een Amerikaans restaurant 

Klaar voor de start

De oudste en de jongste voorop

Daar komt de rest

F-lek

Dan even wachten en het dak er vanaf

Cees zijn Quest bij de dokter

Plas pauze

Deze man heeft nog ruimte in zijn agenda 

Nabij Lelystad

Tot de volgende keer

1 opmerking: