zondag 19 februari 2017

Van woonwerk naar gelegheid rijder

Tussen de Zuider en Wogmeer

Er is het laatste jaar veel veranderd van Quest forens naar gelegenheid rijder geen vooruitgang op dit punt . Mijn huidige wek is minimaal 50 Km van huis en dat is te ver om elke dag te fietsen en ik mis het wel .
Nu moet ik de komende tijd proberen om weer een balans te vinden tussen werk en vrijetijd waarin ik de Quest van stal haal .
misschien ga ik nog wel proberen om een of twee maal met de Quest van de werkweek te forensen , maar de tijd zal dat moeten leren .
Eerst maar een proef rijden en kijken hoe lang ik er over doe en wat de obstakels zijn voor de woonwerk ritten.
Afscheid nemen doe ik voorlopig niet van de Quest heb er vandaag weer van genoten lekker buiten genieten van de mooi vergezichten .
Wat al wel bekend is dat er op Goede vrijdag volgens traditie de ronde van Texel weer gehouden vertrek om 9.00 uur . Verdere info op ligfietsnet .
Mooie vergezichten voorbij SchermerhornDe molens waarvoor we de langste stoet velomobielen werd gehouden met OBT


Quest 701 in het wild

Grootschermer


De weg waar de Oliebollen race werd gehouden nabij Schermerhorn
Het rondje
Tot de volgende keer

9 opmerkingen:

 1. Een of twee keer in de week op de fiets is goed te doen, ik moet een vergelijkbare afstand. Het kost alleen veel tijd: 3 uur fietsen, twee keer omkleden en douchen en ergens moet je wat slaap extra regelen vanwege de inspanning en het vroeger uit bed komen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn forensafstand is 55 km enkele reis. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat deze reis ook goed met de trein te doen is, zodoende fiets ik de ene dag heen en de andere dag terug. En er is niets zo lekker om na het werk weer naar huis het hoofd leeg te fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is een mooie combi. Deed ik vroeger ook met mijn racefiets. Die ging mee in de auto naar het werk en dan op de fiets naar huis. De volgende ochtend weer heen fietsen en met de fiets in de auto weer terug. Is me nu te veel gedoe met de DF in de auto...
   Met het openbaar vervoer kost het me meer tijd dan met de fiets.

   Verwijderen
 3. Mijn ervaring met 42 km(enkeltje)is dat het 's ochtend heel verleidelijk is om een uurtje langer te blijven liggen ... En als je thuis met een flinke klus bezig bent heb je twee uur meer klustijd als je met de auto gaat. Maar het kan wel, fiets toch elke week wel twee keer heen en terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heb 4 jaar 85 km per werkdag gefietst, goed voor de conditie, maar vrijdags wel moe. Het is te doen. Wel veel rechte stukken erin en weinig bebouwde kom.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn woon-werk route is slechts 36,5 km enkel, dus 73 km per dag. In mijn geval wel met bijna 600 hoogtemeters erin, die tellen ook wel mee........
  Ook ik vind het goed te doen om 5 dagen achter elkaar te fietsen, elke dag om 4 uur op, en rond 5 uur vertrekken. Je went er aan, en het fietsen is zoveel fijner dan autorijden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 600 hm, petje af! Da's een halve Alpe d'Huez...
   Hoe lang duurt een rit bij jou? Heen en terug zal vast verschillen als de begin- en eindhoogte uit elkaar liggen.

   Verwijderen
  2. Hoi Reinier,

   Hoe lang een rit duurt hangt van een boel omstandigheden af, mijn snelste rit ooit heen was 64 minuten, 2x heb ik 65 minuten gehaald. De 2 snelste ritten heen en terug waren beiden 140 minuten, op de heenweg heb ik net iets meer afdaling dan op de terugweg, vandaar.......
   En dat is in de zomermaanden geweest, in de winter loopt het wel eens op naar 105 minuten enkele reis, vrieskou, spijkerbanden en meer van dat soort "remmende" factoren spelen daar in mee.
   Beginhoogte is thuis op 55 meter boven zeeniveau, op het werk kom ik aan op 4 meter boven zeeniveau. En daartussen gaat het op en neer, maar maximale hoogte valt mee, die ligt op circa 80 meter. Max. stijgings% is 13, langste klim is 2,5 km.
   Hopelijk is je vraag zo een beetje beantwoord?

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  3. gezien de hoogtemeters zijn dat topprestaties!

   Verwijderen