maandag 29 september 2014

De keuze is reuze

Dit is hem geworden
 Mijn Laptop is pak hem beet al een jaar of 8 oud en begint het minder goed te doen en dan wil je wat anders alleen wat ?
Een laptop, iPad , tablet het is een twee in een geworden een tablet met een toetsenbord voor de grotere teksten.
Ook heeft deze uitvoering een office in de koop ingesloten er kan dus ook professioneel  mee gewerkt worden word, exel en PowerPoint .
Het grootste voordeel is nog wel dat het geheel compact is en mee kan in de Quest, motor of fiets , tijdens mij reis naar Frankrijk heb ik toch het digitale leven gemist.
Op een telefoon kan het ook maar dat is behelpen vind ik het is me te klein en allen touch screen ik kan er niet aan wennen vandaar deze combi .
Tijdens de zoek tocht op internet zie je zoveel en alles lijkt op elkaar en in de winkel is dat niet veel anders het verschil is je kunt het vasthouden en vragen aan een verkoper.
Dat maakt het wel een stuk makkelijker zeker als er een verkoper is die nog verstand heeft van zaken en niet van de pellet af staat te verkopen .
Nu afwachten hoe lang alles weer heel blijft en werken de Asus Transformer Book T100TA-DK065 de keuze is reuze en je voelt je net een kind in een snoepwinkel.
In gebruik

Er is weer voldoende test martiaal aanwezig

Thuis wachte ook me ook nog weer een verrassing een doos van Vredestein met daarin 5 banden die ik weer op mag rijden .
Ik ben de tijd kwijt maar denk toch dat ik al jaar of 8 test rijder ben en heb al een hele stapel banden afgereden .
Met elke band een eigen verhaal en een aantal afgelegde Kilometers gaan deze retour afzender voor onderzoek.
Ook komt Bike Motion er weer aan en ga nu heen in een compleet andere samen stelling namelijk met mijn zoons .
ook al willen ze het nog niet weten ze beginnen op hun vader te lijken en het fiets virus sluipt er langzaam in.
Zondag 19-10 tijdens de wedstrijd LEL ga ik naar Utrecht en zal no kijken of er noviteiten  zijn.


Tot de volgende keer

zondag 28 september 2014

Bloemkool naaimachine

De naaimachine recht voor de regels zetten
Als we een mooie witte bloemkool op ons bord scheppen weten de meest niet dat er in de meeste gevallen arbeid verricht moet worden om deze wit te houden .
Er zijn tegenwoordig zelf dekkende rassen die de bloem afsluiten waardoor deze wit blijft een ander methode is het stikken en het dekken .
Bij het stieken worden de bladderen bij elkaar gebonden met een elastiek zodat het een afsluitent geheel word .
Bij het dekken worden de bladderen gebroken en over de bloem heen gelegd allemaal met het zelfde resultaat.
Door het warme weer is er nog een explosie van groei en gingen de planten open staan en zou de bloemkool groen worden en onverkoopbaar.
Maar deze bloemkool naaimachine had ik nog nooit gezien en neemt heel veel hand werk uit handen met een kromme rug .
een praatje met de maan het is een zeldzame machine er zijn er maar 10 van in Nederland het geheel word hydrostatisch  aangedreven en de voor een achteras zijn sturend .
De geleider 4 regels in een gang

Het naai garen
De aan elkaar gestikte bloemkool



Rustig aan rijdend

Het verschil is links en rechts is goed te zien

Tot de volgende keer

donderdag 25 september 2014

Totaal wat anders.... de Kaag molen

Dit artikel stond ruggen links achter mijn artikel
Zo weer eens een totaal ander onderwerp het is wel eens moeilijk om iets te vinden om over te schrijven.
Afgelopen zaterdag stond ik zelf in de krant en andere andere kant bleef dit artikel in tact na het uit knippen en sealen .
Toen bedacht ik me dit kan geen toeval zien en vandaag even gestopt bij het project een praatje gemaakt en de nodige plaatjes.
Het blijft toch een wonder hoe ze vroeger dit soort dingen maakten met de middelen die ze toen hadden.
Ik weet niet hoe oud deze molen is maar de tand des tijd kreeg er vat op en nu gaan ze dit veilig stellen voor het na geslacht .
ook dacht ik aan de woorden een wijs man uit Oostwoud Jan Geel alles in de geschiedenis herhaalt zich .
Het tover woord is tegen duurzaam en alternatieve energie het benutten van de wind en de zon op allerlei manieren .
In de tijd dat deze molen is gebouwd was dit niet anders , nu anders verpakt onder het moto verduurzaming .
Het is jammer door de de huidige conjectuur dat de nieuwe oude technieken in vernieuwde vorm minder vlug terug komen .

4 maal in de week terug kerend beeld
Voor de werkzaamheden is er een nood brug 

De hele watergang word gesloopt

De ronding waarin de vijzel heeft gedraaid

De opening naar de ringvaart

Met grof geweld maar met precisie word er gesloopt

Toch even de gegevens opgezocht bron : Wikipedia





 De Kaagmolen is een poldermolen die in 1654 gebouwd is voor bemaling van de Kaagpolder. De Molen staat in het buitengebied van Spanbroek, in De Kaag (een polderbuurt wat vroeger nog als een zelfstandige plaats werd gezien). Het postadres is echter Opmeer omdat hoewel het aan de rand van Kaagpolder, nabij Berkmeer en tegenover De Lage Hoek staat, de adressering aan de Nieuweweg is toegekend.
In 1854 is de Kaagmolen voorzien van een vijzel. In 1879 werd naast de molen een stoomgemaal geplaatst, dat als hulpgemaal fungeerde; de hoofdbemaling werd door windkracht gedaan. In 1959 is de stoommachine in het nu nog steeds bestaande gemaal door een dieselmotor vervangen.
Eigenaar van De Kaagmolen is sinds 2001 de Stichting De Westfriese Molens. De molen is niet te bezichtigen.
PlaatsSpanbroek / Opmeer
Bouwjaar1654
Typegrondzeiler
Kenmerkenachtkante molen, op lage voet
Vlucht26,80 / 27,00 m
Functiepoldermolen
Bestemming bemalen van deKaagpolder, thans op vrijwillige basis
Monumentnummer 31796
Quest 701 in beeld
Ook werd ik vandaag eens positief na geroepen door een tegemoet komende fietser die het artikel over mij in de krant had gelezen .
Dat doet je goed , vorige week werd ik door een of ander heersen loze op een brommer voor alles en nog wat uit gemaakt.
Niet dat ik er veel last van had maar het is jammer dat er nog zulke bekrompen mensen zijn .


Tot de volgende keer


dinsdag 23 september 2014

Koffie bezoek

Goede morgen Wieringermeer
Het was vanmorgen goed fiets weer wel was het een stuk frisser dan vorige week en het blijft mooi het moment dat het licht word .
Ook lag er meer blad onder de bomen en in een week tijd kan er veel veranderen in de natuur de herfst is vroeg dit jaar .
Later op de dag werd dit ook nog bevestigd op het nieuws door de koude augustus maand zijn de bomen over gegaan naar de rust stand .
Koffie bezoek

Ook kregen we koffie bezien George en Andre kamen even buurten en bij praten over van alles en nog wat .
Ook stelden we de vraag waar is dit jaar OBT 2014 het is zo stil op Ligfietsnet en de de blogs wie zich geroepen voelt om te organiseren .

Korte afsluitdijk

Cees in actie
De terug weg heb ik een ommetje gedaan en ben over het Eiland der Vikingen gereden Wieringen


Het Amstelmeer

De Vikingen waren op Wieringen, en niet alleen om te plunderen

DOOR HARO HIELKEMA − 11/06/05, 00:00
Wieringen wordt weer een eiland', zei de mevrouw van het Journaal laatst. Onzin, natuurlijk: was het maar wƔƔr! Zelfs al zou de hele Wieringermeer vol water lopen, dan nĆ³g zit Wieringen met drie racebanen aan het vasteland geketend -Afsluitdijk naar Friesland, A7 naar Amsterdam en N99 naar Den Helder.
Het autoverkeer heeft een grote aanslag gepleegd op het karakter van Wieringen en dat zal in de toekomst, wanneer er aan de zuidkant een randmeer wordt aangelegd, alleen maar erger worden. Want men wil niet alleen de Polder Waard-Nieuwland uit 1847 weer onder water zetten, maar er moeten aan de waterkant ook nog eens 1800 huizen komen. ,,1800 huizen? Dat is twee keer het hele dorp Den Oever!'', verzuchtte het muzikale genie van Wieringen, Kees Klein, onlangs bij de opening van de expositie 'Oerlangd' in de Michaƫlskerk van Oosterland, waar kunstenaars hun passie voor Wieringen tot uitdrukking brengen. ,,Wat blijft er nog van het unieke landschap over als het in de hebberige klauwen van projectontwikkelaars valt?''
Wieringen is inderdaad een bijzonder stukje Nederland. Je associeert het een beetje met Zuid-Engeland, vanwege het glooiende landschap, de tuinwallen die soms nog als afscheiding van de weilanden dienen, de dromerige dorpjes en buurtschappen die her en der verstrooid liggen, en de oude, wit uitgeslagen wierdijken die iets weghebben van de krijtrotsen bij Dover.
Toch heeft Wieringen meer een Scandinavische dan een Britse achtergrond. De stuwwal waarop de Noord-Hollanders wonen, is door een gletsjer van geweldige ijsmassa's meegevoerd uit het noorden -alsof er een reusachtige bulldozer aan het werk is geweest. En de Vikingen wisten Wieringen ook te vinden, getuige het opschrift in de Michaƫlskerk: 'Ontwijdt door de Heidensche Noormannen' (866).
Lang is dat verhaal dat de Noormannen hier hebben huis gehouden een onbewezen legende geweest, maar in 1995 stuitten twee jongens bij het gehucht Westerklief met hun metaaldetector op een aantal munten die bij nader inzien bleken te behoren tot een Vikingschat die niet eerder in deze omvang in Nederland was gevonden. De zilveren munten, sieraden en zilverbaren -samen zo'n 1700 gram zilver in een aardewerken potje- zijn van Karolingische en Arabische makelij, maar grotendeels afkomstig uit Scandinaviƫ. Gezien de munten moet de schat kort na 850 begraven zijn, vermoedelijk door een Noorman uit Denemarken die zijn kostbare bezit heeft meegenomen toen hij zich op Wieringen vestigde. Is hij zijn spaarpotje vergeten? Of de vindplaats? Is hij overleden voordat hij iemand erover kon vertellen? Vragen zonder antwoord. In elk geval is duidelijk dat de Vikingen hier geweest zijn, en niet alleen om te plunderen.
De schat ligt in het Penningenkabinet, maar er zijn op Wieringen nog genoeg andere herinneringen aan de Vikingen. Een Viking(fiets)route voert langs diverse locaties en begint bij het Informatiecentrum Vikingen in Den Oever, waar een replica van de schat te zien is. Na een tunneltje onder de A7 rijd je korte tijd door de Polder Waard-Nieuwland, die over een jaar of tien wordt prijsgegeven aan de pleziervaart. Aan de rand van de polder is goed te zien hoe een wierdijk werd gebouwd van samengeperst zeegras.
De route voert verder door Oosterland met zijn bijzondere Michaƫlskerk, een bruisend cultureel en religieus centrum, en met de oude pastorie waar de Duitse kroonprins Friedrich Wilhelm von Hohenzollern tussen 1918 en 1923 in ballingschap verbleef. Daarna volgt Stroe, een kerkdorp zonder kerk maar met een prachtig kerkhofje en het museum Jan Lont, waar in een oude boerderij het leven van de Wieringse landman wordt verbeeld. En dan gaat het af op Hippolytushoef, waar de belangrijkste voorzieningen van het voormalige eiland zich concentreren.
Tijd om te blijven hangen (de imposante Hippolytuskerk uit de 12de eeuw, terrassen) of om te vluchten: in elk geval gaat de route verder aan de andere kant van de drukke N99. Daar liggen de Ooster- en de Westerklief. Tussen deze twee 'dwergbergen' is in 1995 de eerste Vikingschat gevonden, later gevolgd door nog twee vondsten. Aan de enorme zwerfkei van Westerklief is ook al een legende verbonden: kinderen werd vroeger verteld dat ze geen gekke bekken mochten trekken, want 'als de hond blaft, de klok slaat en de steen een slag in het rond draait, blijft je mond zo staan'.
Bij de buurtschap De Hoelm, waarvan de naam mogelijk ook van Scandinavische origine is ('holm' is hoogte, denk aan Bornholm), voert de route een klein stukje over de oude wierdijk. Tot vlak voor de haven van De Haukes aan het Amstelmeer, waar vroeger de postboot aankwam en nu alleen nog een cafƩ daaraan herinnert. Na Westerland met zijn Nicolaaskerk en villa Waterkeer (waar Cornelis Lely woonde tijdens de aanleg van de Afsluitdijk) mogen de fietsers even snuiven aan het Amstelmeer, voordat zij weer de N99 oversteken. Afgezien van een straatnaam herinnert vrijwel niets meer aan het feit dat onder de Fransen van Napoleon hier de Quarantaine werd gebouwd, een inrichting waar matrozen van de marine die met vervelende ziektes terugkwamen uit de Oost, een tijdje werden afgezonderd.
De route gaat vanaf dit punt langs de zeedijk -bovenover, onderlangs of buitenom. En dan bijkomen in Den Oever.

Bron : Trouw
De wieringerdijk
De scheiding van wiering en de Wierigermeer
Anders als in kranten artikel vermeld blijft dit ook zo vanwege smeer geld en eigen belangen is het hele afgeblazen.
Microsoft bouwt pittig
Vandaag in het nieuws in Groningen krijgen ze een databas van Google , wij hebben dit van Microsoft op nog geen 4 Km van mijn woning .
Het is ongelooflijk wat ze in een korte tijd uit de grond stampen ook hebben ze een boring gedaan naar thermische aardwarmte.
Er was een fakkel te zien links van dit mega project en was net te laat om dit vast te leggen de vraag die bij me opkwam is dit echt zo milieu vriendelijk.
Ze zij wel tot een diepte van een anderhalve Kilometer gegaan gas in het water bevorderd de warmte overdracht niet en wat zal er nog meer mee omhoog komen aan koolwaterstoffen ?

zaterdag 20 september 2014

De krant gehaald

Bron  Noordhollands Dagblad editie Westfriesland






Een tijdje terug is er een interview afgenomen en nu staat het in de krant en voor mijn volgers die niet in de buurt wonen kunnen het artikel lezen .



 Tot de volgende keer

dinsdag 16 september 2014

wederom 80 Km Quest plezier

Links het Amstelmeer , rechts de Wieringermeer
De dinsdag is een Den Helder dag een het was vanmiddag bijna zomers warm aan de akkers kan je zien dat het herfst is.
De gewassen zijn geoogst en de wegen zijn schoon en dat Quets heerlijk geen gerammel of geglibber door de polder .
Lange rechte stukken en mooie vergezichten doet het plezier van deze woonwerk rit nog meer plezier geven.
Wel was het vanmorgen rond de klok van 6 uur nog dikke donker en er was veel verkeer op de weg dat is soms minder prettig .
Met een 40 Km/u op de teller weer een relaxte rit van 2 maal een uur en een kwartier op naar volgende rit.
Lange recht stuk de Waardweg

Ruim zicht op het machine park in rust

Veel lege akkers en kieviten die zich verzamelen voor de trek naar het zuiden

De Westfriese Omringdijk nabij Aartswoud

Koggerandweg nieuw glad en schoon

Tot de volgende keer

zondag 14 september 2014

Toch maar weer eens geprobeerd

MTbB met onder komen van de familie
Het is momenteel rustig met de gebeurtenissen en daarom valt er niet veel te bloggen wel ga ik af en toe op de de tweewieler naar het werk .
Het verschil tegen over de Quest is goed merkbaar maar niet onplezierig en op halve snelheid en dubbele reistijd.
Na mijn vakantie wil ik toch de conditie een behouden die ik heb opgebouwd en dit weekend heb ik de MTB weer gepakt.
Met dit mooie weekend hadden we besloten naar Appelscha een mooie gebied , bossen , veen , heide en weilanden.
Vandaag toch een 40 Km met gefietst waarvan een 20 Km off road de eerste maal na anderhalf jaar na mijn crash .
Ik was toen aan het fietsen in Lage Vuursche en ben over de kop geslagen en de eerst momenten voelde het nog wel wat angstig .
Al vlug had ik de smaak weer te pakken en heuvel op en heuvel af , in de koppeling het bericht van mindere tijden Een gewaarschuwd mens 2 .

Uitgestrekte heide


Een afgebrande boerderij met ooievaars nest in nog staande schoorsteen

Veen gebied

fietsen is een genot in Appelscha en omstreken 

Tot de volgende keer

maandag 1 september 2014

Herfst kleuren


Weerspiegeling van de zon in de wolken

De eerste grondmist
Het belooft deze week goed weer te worden en besloten om de racekap thuis te laten , dus een lekkere frisse wind om de oren .
Ondanks deze vooruitzichten tekenen de natuur toch alweer naar de herfts de eerste grond mist was een feit .
Ook lagen er als kastanjes op het fietspad de zomer is voorbij .
Op komende zon



Zelfde route elke dag een ander beeld


ook de bomen krijgen langzamerhand hun herfst pak
Tot de volgende keer